Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 17:49

Νέο τεστ DNA μπορεί να εντοπίσει πότε ένα έμβρυο έχει σύνδρομο Down

amnio2

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο με επικεφαλής την καθηγήτρια Mary Norton, δοκίμασαν το νέο αυτό τεστ σε περισσότερες από 16.000 γυναίκες. Στη συνέχεια δοκίμασαν στις ίδιες γυναίκες το παραδοσιακό τεστ εντοπισμού του συνδρόμου Down στο έμβρυο.

Με το παραδοσιακό τεστ εντόπισαν 30 περιπτώσεις εμβρύων με σύνδρομο Down, ενώ με το νέο τεστ εντόπισαν 38. Κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό λάθους εκμηδενίζεται στο 0,05%. Το νέο τεστ αναλύει DNA από τον πλακούντα της μητέρας. Είναι μη επεμβατικό και δεν δημιουργεί ενδεχόμενες επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν με την παραδοσιακή αμνιοπαρακέντηση.

amnio3

Το νέο τεστ θα αρχίσει να εφαρμόζεται καταρχήν στις γυναίκες «υψηλού κινδύνου» να γεννήσουν παιδί με σύνδρομο Down, οι οποίες είναι κυρίως εκείνες που έμειναν έγκυες σε ηλικία πάνω από τα 35. Πάντως το νέο τεστ έχει ακόμη τις ατέλειες του και χρειάζεται επιπλέον μικροδιορθώσεις. Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια ου ελέγχου των 16.000 γυναικών δεν μπορούσε να παράξει αποτελέσματα για τουλάχιστον 500 γυναίκες επειδή δεν υπήρχε επαρκές εμβρυικό γενετικό υλικό που να κυκλοφορεί στο αίμα της μητέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα κάνατε εάν πρόσβαλαν μπροστά σας έναν άνθρωπο με σύνδρομο down;

Νέα μή επεμβατική μέθοδος, υποκαθιστά την αμνιοπαρακέντηση

Τι είναι η αυχενική διαφάνεια και γιατί είναι τόσο σημαντική εξέταση;

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΤΑ 40: Συνταγή ασφαλειας για τη μητέρα και το μωρό