Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 21:37

Ενα εκατομμύριο έλληνες είναι σε σεξουαλική αποχή, ενώ 1 στους 2 κάνει μόνο εικονικό σεξ: Συνέδριο για τη Σεξουαλικότητα στην Αθήνα

nosexΣτην Ελλάδα του 2015, ένα εκατομμύριο άνδρες βρίσκονται σε σεξουαλική αποχή, ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο, ένα στα δύο ζευγάρια δεν μπορεί να κάνει παιδιά, ένα στους δύο Έλληνες βιώνει αποκλειστικά εικονικό σεξ, σύμφωνα με τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν στο 20 Μεσογειακό Συνέδριο για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα και Αναπαραγωγή που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (3 και 4 Απριλίου) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

Την ίδια στιγμή η επιστήμη κάνει άλματα, προχωρώντας στην εφαρμογή νέων μεθόδων και τεχνικών που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Στην Αθήνα ο ουρολόγος που πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση πέους Παγκοσμίως

metamosxefsi peous

O Δρ Andre van der Merwe

Στην Αθήνα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο γιατρός που πραγματοποίησε πριν από λίγους μήνες την πρώτη μεταμόσχευση πέους παγκοσμίως, ως ομιλητής στο 20 Μεσογειακό Συνέδριο για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα και Αναπαραγωγή. Πρόκειται για τον καθηγητή Ουρολογίας Δρ Andre van der Merwe, ο πρώτος και μόνος ιατρός που έχει επιτύχει μεταμόσχευση ανδρικού γεννητικού οργάνου παγκοσμίως σε 19χρονο Αφρικανό, που είχε υποστεί ακρωτηριασμό σε τελετή περιτομής. Ο καθηγητής Merwe θα  παρουσιάσει τη μέθοδό του για πρώτη φορά διεθνώς, στο Συνέδριο που γίνεται στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο νεαρός ασθενής έχει, ήδη, ανακτήσει την πλήρη χρήση του νέου οργάνου.

metamosxefsi peous.jpg3Κακά «μαντάτα» για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα την εποχή της έντονης σεξουαλικής κρίσης 

Στο ίδιο συνέδριο με θέμα «Από την ανέπαφη αναπαραγωγή στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα» ουρολόγοι και σεξολόγοι από ολόκληρο τον πλανήτη θα παρουσιάσουν στοιχεία για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα μέσα από το πρίσμα της επιστήμης και τον διάλογό της με την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την ψυχολογία. Από την πλευρά της Ελλάδας συμμετέχει ο κορυφαίος ψυχαναλυτής στη χώρα μας Ματθαίος Γιωσαφάτ με εμπειρία σε έξι χιλιάδες ζευγάρια που ψυχανάλυσε, θα απαντήσει γιατί ο άνθρωπος έχει ανάγκη το γάμο, αυτή την σχέση, που επιλέγουν σχεδόν όλοι για να αγαπήσουν να αγαπηθούν αλλά και να ματαιωθούν πολλές φορές.

Ο πρόεδρος του Συνεδρίου Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Ο πρόεδρος του Συνεδρίου Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, της ΕΜΑΣ (Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου «Η ανθρώπινη φύση είναι φτιαγμένη από υλικά που όσο ανάγκη έχουν τον λόγο και την επιστημονική περιέργεια, άλλο τόσο έχουν ανάγκη την περιπέτεια και τον μύθο των αισθήσεων, που πολλές φορές δεν υποτάσσονται στην επιστημονική απόδειξη ή παρατήρηση. Ας ρωτήσουμε όχι μόνο τους επιστήμονες, αλλά και τους ποιητές, τους καλλιτέχνες, πως αντιλαμβάνονται ή πως ερμηνεύουν τα πάθη του ανθρώπου στη μακρά διαδρομή της σεξουαλικότητας.»

Μερικές από τις ενότητες που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο από διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένους επιστήμονες είναι:

  • Ανακατασκευή μήτρας, πέους και όρχεων στο εργαστήριο.
  • Γονιδιακή θεραπεία και παράταση της σεξουαλικής ζωής.
  • Η πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο είναι πραγματικότητα.
  • Πως μπορεί να αλλάξει το φύλο των ανθρώπων.
  • Μπορεί η στυτική δυσλειτουργία να θεραπεύεται μόνιμα με βλαστοκύτταρα;
  • Πως επηρεάζει η υπογονιμότητα την σεξουαλική μας ζωή.
  • Πως μπορεί ο άνδρας χωρίς σπέρμα να γίνει γόνιμος.
  • Πως η μικροχειρουργική τελειοποίησε τη θεραπεία της υπογονιμότητας.
  • Είναι το ρομπότ ΝΤΑΒΙΝΤΣΙ η «χρυσή σταθερά» για τον καρκίνο του προστάτη;

Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό στο οποίο μάλιστα οι διοργανωτές δίδουν ιδιαίτερη έμφαση, καθώς θεωρούν το κοινό ως κρίσιμο και απαραίτητο συνομιλητή και σύμμαχο στο να δοθούν απαντήσεις στη μακρά διαδρομή της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Πόσα χρόνια σεξουαλικής ζωής έχει ο άνδρας;

Γιατί 6 στις 10 Ελληνίδες αυτοϊκανοποιούνται και δεν κάνουν σεξ;

Πόνος και κάμψη στο πέος; Επισκεφθείτε γρήγορα τον γιατρό σας

Φαλλοπλαστική: Επέμβαση στη libido! (βίντεο)

Ποια είναι τα 13 εκατοστά που θα κάνουν τις γυναίκες να σας θέλουν;

Δείτε πως λειτουργεί το μηχάνημα που συλλέγει αυτόματα… σπέρμα VIDEO