Σάββατο 29, Οκτωβρίου 2016 1:28

Η συγκινητική ιστορία του νεογέννητου δίχως μάτια

anofth1

Η Daisy είναι ένα πανέμορφο κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόσφατα. Πάσχει από μια σπάνια πάθηση. Γεννήθηκε δίχως σχηματισμένους οφθαλμούς. Πάσχει από ανοφθαλμία. Η μητέρα της ενώ ήξερε ότι θα γεννηθεί έτσι, απέρριψε την πρόταση των γιατρών για άμβλωση.

 anofth2

«Βλέπω την κόρη μου και ξέρω ότι έχει τα ομορφότερα μάτια στον κόσμο, και ας μην έχει μάτια» θα πει η 24χρονη Danielle Davis. Όταν ήταν έγκυος οι γιατροί κατά τη διάρκεια μιας τυπικής εξέτασης διαπίστωσαν ότι τα μάτια της κόρης της δεν είχαν σχηματιστεί. Ήταν μια περίπτωση ανοφθαλμίας, μιας γενετικής πάθησης που προσβάλλει 1 στα 10.000 παιδιά. Τα μάτια δεν σχηματίζονται και οι υποδοχές είναι κενές.

 anoftharx

Το παιδί είναι κατά τα άλλα υγιές και πλέον χρειάζεται μια επέμβαση να τοποθετηθούν οφθαλμικές προθέσεις προκειμένου ν’αποφευχθεί συστολή της κόγχης. «Δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την επιλογή μου. Θα μεγαλώσω την κόρη μου σαν ένα φυσιολογικό παιδί. Δεν θα της λείψει τίποτε».

 anofth3

Η Daisy είναι σήμερα 8 εβδομάδων. Η επέμβαση θα γίνει στο Great Ormond Street Hospital και μόλις φτάσει 18 μηνών, θα υποβληθεί εκ νέου σε επέμβαση για τοποθέτηση νέων ψευδοφθαλμών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι χαλάει τα μάτια μας και προκαλεί μυωπία; Σίγουρα όχι το διάβασμα και η τηλεόραση

Ελέγξατε την όραση του παιδιού σας, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς;

Νέα «έξυπνα γυαλιά» για τον παιδικό στραβισμό

Πως η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σε μικρή ηλικία βοηθάει τα παιδιά

Πως το facebook, έσωσε από τύφλωση ένα 3χρονο κοριτσάκι