Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 14:18

Πόσα λεπτά άσκησης εβδομαδιαίως, μας δίνουν περισσότερα χρόνια ζωής;

askisi3

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είναι κατηγορηματικός: Κάθε εβδομάδα θα πρέπει να αθλούμαστε 150 λεπτά εάν πρόκειται για ήπια άσκηση και 75 λεπτά εάν πρόκειται για έντονη σωματική άσκηση. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κίνδυνος για κάποιο καρδιακό ή εγκεφαλικό και αυξάνονται οι πιθανότητες για το προσδόκιμο ζωής.

 askisi2

Σαν έντονη άσκηση συνήθως εννοούμε το τζόκινγκ, την κολύμβηση, το ποδήλατο και την αεροβική γυμναστική. Μάλιστα Αυστραλοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του James Cook, διαπίστωσαν πως όταν κάνουμε γυμναστική και έχουμε ξεσπάσματα πιο σκληρής άσκησης μειώνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από 9% μέχρι και 13%.

 askisi1

Οι επιστήμονες μάλιστα διαπίστωσαν πως τον να ασκούμαστε σε έντονους ρυθμούς μας ωφελεί όλους ανεξάρτητα εάν είμαστε γυναίκες ή άνδρες, και εάν είμαστε λεπτοί οι «γεματούληδες». Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να ασκηθεί σε έντονους ρυθμούς θα είναι να έχει συμβουλευτεί προηγούμενα τον γιατρό του, αφού η έντονη σωματική άσκηση μπορεί να αυξήσει επικίνδυνα τους παλμούς της καρδιάς του ή να του κόψει την αναπνοή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το γιαούρτι το τρώμε ή…κάνουμε πλύσεις στην ουρολοίμωξη και την κυστίτιδα;

Καταναλώστε άφοβα όσα αυγά θέλετε, λένε οι επιστήμονες

Μην χρησιμοποιείτε πινέλα make up άλλων- Διαβάστε πως μια 27χρονη έμεινε ανάπηρη

Υπάρχουν οι Μεγαλοπόδαροι; τα γνωστά Γέτι; Που ζουν; Τι έδειξαν τα αποτελέσματα DNA;