Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 22:01

Τεράστια ανάγκη για πρόσληψη νοσηλευτών στα νοσοκομεία, λέει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ-ΕΣΥ

PASONOESY«Ενα πρώτο θετικό βήμα» χαρακτηρίζει τις πρόσφατες  εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για προσλήψεις μετά από πολύ καιρό στο ΕΣΥ και μάλιστα νοσηλευτών, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ-ΕΣΥ).

Με ανακοίνωσή του το σωματείο των νοσηλευτών του ΕΣΥ επισημαίνει ότι «στους πρόσφατους  διορισμούς στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα νομικά πρόσωπα και τις δομές του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ, απουσίαζαν αδικαιολόγητα και αισθητά οι Νοσηλευτές ή άλλοι σχετικοί με τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας επιστήμονες».

Παρ’όλα αυτά οι δομές υγείας – σύμφωνα με τους νοσηλευτές – παραμένουν τραγικά υποστελεχωμένες, καθώς: «μέχρι σήμερα ακούγαμε μόνο για προσλήψεις γιατρών και λοιπού διοικητικού προσωπικού και κανείς δεν ελάμβανε υπόψη την αντικειμενική ανάγκη πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού στις υποστελεχωμένες μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εν αναμονή της εξειδίκευσης των μέτρων στο χώρο της υγείας από τον Υπουργό σε σχετική συνέντευξη τύπου, ευελπιστούμε ότι ο κ. Κουρουμπλής θα λάβει υπόψη του όλα τα άλυτα θέματα του κλάδου των νοσηλευτών» καταλήγουν οι νοσηλευτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι βρίσκονται στη διάθεση του Υπουργείου για περαιτέρω ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

«Μύθοι και αλήθειες για την ειδικότητα των νοσηλευτών». Τί καταγγέλει η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδος

Eπίσκεψη Τσίπρα στο Υπουργείο Υγείας: Θα γίνουν 4.500 προσλήψεις στην Υγεία

Μικρότερη συμμετοχή στα γενόσημα φάρμακα, θα έχουν οι ασθενείς με χαμηλά εισοδήματα

Ποιος ξηρός καρπός διώχνει τον πονοκέφαλο καλύτερα και από την ασπιρίνη;