Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 2:59

Χρήσιμες συμβουλές για το Πάσχα που μπορεί να σας σώσουν και τη ζωή

pasxa1

Κάθε χρόνο σαν λαός επιστρέφουμε στα χωριά μας να γιορτάσουμε το Πάσχα και κάθε χρόνο θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο. Πρέπει πλέον να αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε όχι σαν να μας ανήκει ο δρόμος, αλλά να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πωε μέσα στο αυτοκίνητο μεταφέρουμε εμάς και την οικογένεια μας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να κάνουμε τα εξής:

pasxa2

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

- Το Α και το Ω: η ζώνη και μάλιστα χρήση ζώνης για όλους τους επιβάτες,

- Μην πίνετε αλκοόλ και μετά κάθεστε στο τιμόνι να οδηγήσετε. Πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 10 ώρες για να είστε σε θέση να οδηγήσετε εάν έχετε πιεί.

Διατηρείτε μικρές ταχύτητες όταν οδηγείτε. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να φτάσετε.

- Δεν τρέχουμε στις κατοικημένες περιοχές και πάντα προσέχουμε ποδηλάτες & πεζούς με έμφαση στα παιδάκια και στους ηλικιωμένους,

- Δεν φορτώνουμε το αυτοκίνητο μας με όλη την οικοσκευή για να πάμε στο χωριό. Δεν θα μπορούμε να το ελέγξουμε σε μια δύσκολη στιγμή.

- Δεν είμαστε οι «μάγκες» με το εκπληκτικό αυτοκίνητο και προσπερνάμε τους πάντες. Κάπου θα υπάρξει κάποιος περισσότερο μάγκα από εμάς. Μην το ξεχνάτε.

- Τα παιδιά πάντα σε ζώνη και πάντα στο ειδικό καθισματάκι τους. Όχι να οδηγούμε και να περιφέρονται ελεύθερα μέσα στο όχημα.

- Δεν χρησιμοποιούμε άσκοπα την ΛΕΑ.

pasxa5

ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ- ΚΕΡΙΑ

Είναι μέσα στα έθιμα το Πάσχα, το κερί, ή η λαμπάδα να την κουβαλάμε παντού. Προσοχή, με τη φλόγα δεν παίζουμε.

- Στην εκκλησία πάντα προσέχουμε τα μαλλιά και τα ρούχα των άλλων ανθρώπων. Δεν φέρνουμε το αναμένο μας κερί κοντά τους και ειδικά όταν επικρατεί συνωστισμός.

- Όταν τα παιδιά μας κρατάνε αναμμένες λαμπάδες, έχουμε τα μάτια μας 14 τόσο για αυτά, όσο και για τους άλλους

- Μετά την ανάσταση, τα αναμμένα κεριά που φέρνουμε σπίτι τα στερεώνουμε καλά και όχι σε πλαστικές βάσεις, πιατάκια, ποτηράκια κτλ, αλλά σε βάσεις που δεν καίγονται. Όταν πέσουμε για ύπνο σβήνουμε όλες τις φλόγες από όλα τα κεριά. Δεν αφήνουμε «μια φλόγα αναμμένη μέχρι το πρωί, έτσι για το καλό».

 pasxa4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προσοχή στις δηλητηριάσεις τώρα το Πάσχα- τι πρέπει να κάνετε

Δείτε ποια νοσοκομεία εφημερεύουν από τη Μ. Τετάρτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα

Πως πρέπει να φάτε το Πάσχα, ύστερα από τη νηστεία- τι να αποφύγετε

Διαβάστε τα έκτακτα μέτρα του ΕΚΑΒ για το Πάσχα

Προσοχή στα εγκαύματα τις ημέρες του Πάσχα