Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 6:00

Πόσες θερμίδες έχει το πασχαλινό τραπέζι; Τips για να πάρουμε λιγότερο βάρος

 trapezi2Οι μέρες του Πάσχα συνοδεύονται από πλήθος παραδόσεων σχετικών με τη διατροφή, ειδικά το βράδυ της Ανάστασης και την ημέρα του Πάσχα, αλλά και στην περίοδο της νηστείας που έχει προηγηθεί.

Είναι χρήσιμο, πριν καθίσουμε στο πασχαλινό τραπέζι, να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας,αφενός τις ημερήσιες θερμίδες και το λίπος που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά και αφετέρου τις θερμίδες και το λίπος που περιλαμβάνουν τα πασχαλινά εδέσματα.

Οβελίας: 100 γραμμάρια άψητου κρέατος (αρνιού ή κατσικιού) δίνουν περίπου 370 θερμίδες, με μεγάλη συμμετοχή λίπους. Τα πιο άπαχα μέρη του ζώου είναι το μπούτι και η σέλα.

trapezi6Κόκκινα αυγά: Κάθε αυγό δίνει περίπου 75-80 θερμίδες, 5 γραμμάρια λίπους και 215-230mg χοληστερόλης (ημερήσια πρόσληψη χοληστερόλης: 300mg).

Μαγειρίτσα: Μία πλήρης μερίδα μπορεί να δώσει μέχρι και 550 θερμίδες και μεγάλη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη

Πασχαλινά κουλούρια: 60 γραμμάρια (1 κουλούρι) δίνουν περίπου 230 θερμίδες. Πασχαλινό τσουρέκι: 70 γραμμάρια (1 κομμάτι τσουρέκι) δίνουν 70 θερμίδες.

Σοκολατένιο αβγό: 100 γραμμάρια σοκολάτας περιέχουν περίπου 500 θερμίδες.

Έξυπνα tips για να γλιτώσετε θερμίδες από το πασχαλινό τραπέζι

Ανήμερα του Πάσχα κάνε την επιλογή! Αρχικά παρατήρησε όλα τα φαγητά που μας προσφέρουν στο τραπέζι. Κάνε μια πρώτη σκέψη για το τι σου αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο. Προτίμησε μόνο τα αγαπημένα σου. Δεν είναι ανάγκη να τα καταναλώσεις όλα!

Οι ημέρες του Πάσχα είναι ιδανικές για να περπατήσετε στη φύση και να κάνετε αθλήματα. Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να…κάψετε μερικές από τις επιπλέον θερμίδες που θα πάρετε.

trapeziΤο γεύμα να διαρκεί 20 λεπτά, για να καταλάβεις ότι χόρτασες χωρίς να καταναλώσεις παραπάνω ποσότητες.

Προτίμησε 1-2 ποτήρια κόκκινο κρασί που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Αν παρ’ όλα αυτά δε καταφέρεις να συγκρατηθείς σε όλες αυτές τις προκλήσεις, μπορείς να είσαι την επόμενη μέρα πιο προσεκτική για να έρθεις σε μια ισορροπία.

Καλό Πάσχα και Καλή διατροφή!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Προσοχή στα εγκαύματα τις ημέρες του Πάσχα

Πόσα αυγά μπορούμε άφοβα, να τρώμε την εβδομάδα;

Προσοχή στις δηλητηριάσεις τώρα το Πάσχα- τι πρέπει να κάνετε

«Χαλαρή κοιλιά»: Τρεις τεχνικές που δίνουν λύση σε γυναίκες και άνδρες