Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 1:46

Ποιες κακές συνήθειες κάνουν… καλό στην υγεία μας;

Σας αρέσει όταν γυρίζετε κουρασμένος από τη δουλειά να παίζετε συνέχεια βιντεοπαιχνίδια; Σας διώχνει την ένταση της ημέρας; Μήπως «βράζετε» μέσα σας και θέλετε να ξεσπάσετε το θυμό σας; Θέλετε να βρίσετε αλλά οι καθωσπρέπει τρόποι σας δεν σας το επιτρέπουν; Κάντε το

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που ενώ επιφανειακά φαίνονται «κακές», με μια καλύτερη εξέταση, βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην αποφόρτιση του οργανισμού. Με άλλα λόγια κάποιες κακές συνήθειες κάνουν καλό στην υγεία μας.

 habbitvideogame

ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μαϊάμι ύστερα από έρευνες, διαπίστωσαν ότι τα βιντεοπαιχνίδια βοηθούν τον στρεσαρισμένο οργανισμό να αποφορτιστεί και σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτερο να παίζει κάποιος βιντεοπαιχνίδια παρά να κάθεται στον καναπέ του και να βλέπει τηλεόραση. Ταυτόχρονα τα βιντεοπαιχνίδια οξύνουν τις αισθήσεις και «ξυπνούν» τον εγκέφαλο, τόσο με τα χρωματομουσικά ερεθίσματα που δίνουν, όσο και με τους γρίφους που συχνά υποβάλλουν τους παίχτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται κάποιες λειτουργίες του οργανισμού, όπως ο αναπνευστικός ρυθμός, ο καρδιακός ρυθμός, η κατανάλωση οξυγόνου κ.α

 A 25107

ΘΥΜΟΣ: Μην τον κρατάτε μέσα σας. Ο οργανισμός είναι σαν μια χύτρα και ο θυμός είναι η βαλβίδα ασφαλείας του. Επιστήμονες από το Carnegie Mellon University, διαπίστωσαν πως όσοι θυμώνουν και το εκφράζουν αντί να το κρατάνε μέσα τους και ο θυμός να γίνει φόβος (σε μία πιεστική και στρεσογόνο κατάσταση), έχουν χαμηλότερη πίεση και ο εγκέφαλος τους εκκρίνει χαμηλότερες ποσότητες κορτιζόλης, δηλαδή της ορμόνης του στρες.

 habbitvrisimo

ΒΡΙΣΙΜΟ: μαζί με το θυμό έρχεται και το βρίσιμο. Σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Keele της Μεγάλης Βρετανίας, το ξέσπασμα με βρίσιμο βοηθάει τον οργανισμό να εκκρίνει μεγαλύτερη ποσότητα αδρεναλίνης κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να τον βοηθάει να αντέχει στον πόνο.

 habbitdreaming

ΟΝΕΙΡΑ: Βρίσκεστε στο εργασιακό σας περιβάλλον και δουλεύετε κάτω από πίεση. Ξαφνικά αφήνετε το μυαλό σας να ταξιδέψει. Θάλασσα, διακοπές, όμορφα κορμιά. Και πάει λέγοντας. Κάντε το. Επιστήμονες από το Columbia τονίζουν πως το να ονειρευόμαστε με τα μάτια ανοιχτά μας βοηθάει να ενεργοποιηθούν περιοχές του εγκεφάλου που τον αποφορτίζουν με αποτέλεσμα να μπορεί αργότερα να επιλύσει σύνθετα προβλήματα που πριν του φαινόντουσαν άλυτα.

 

και όμως κοιμάστε μαζί του κάθε βράδυ

και όμως κοιμάστε μαζί του κάθε βράδυ

ΑΚΑΡΕΑ: Επιστήμονες από το Kingston university διαπίστωσαν πως το ιδανικό περιβάλλον για τα ακάρεα που ζουν και κοιμούνται στο κρεβάτι μας και ευθύνονται για το άσθμα και τη δύσπνοια, αλλά και για κάποιες αλλεργίες, είναι το στρωμένο κρεβάτι. Δηλαδή Το κρεβάτι που μόλις ξυπνήσουμε το στρώνουμε αμέσως. Προτείνουν δε, να σταματήσουμε να στρώνουμε το κρεβάτι, αλλά να το αφήνουμε άστρωτο προκειμένου τα σεντόνια να αερίζονται επαρκώς. Είναι η καλύτερη αντιμετώπιση για τα ακάρεα.

 HABBITBATH

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ: Όταν τα παιδιά είναι υπερβολικά καθαρά, το δέρμα τους παύει να έχει τα «καλά» βακτήρια τα οποία φεύγουν με το πλύσιμο μαζί με τα «κακά». Τα «καλά» βακτήρια είναι σύμμαχοι υπέρ της καταπολέμησης ασθενειών. Η υπερβολική καθαριότητα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Brunel, μπορεί να ενοχοποιηθεί για την εκδήλωση παιδικού άσθματος και αλλεργιών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 αναπάντεχες τροφές και συνταγές για να καταπολεμήσετε τη γρίπη

Κόκκινες «ελιές» στο δέρμα: πρέπει να ανησυχούμε;

Τι θα κάνατε εάν ένα παιδάκι τουρτούριζε δίπλα σας από το κρύο; VIDEO