Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 5:29

Το τεστ της αναπνοής που εντοπίζει τον καρκίνο στο στομάχι

testkarkinos4Λετονοί και Ισραηλινοί επιστήμονες από το τμήμα Χημικών Μηχανικών και Νανοτεχνολογίας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ισραήλ, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια συσκευή, η οποία μπορεί να διαγνώσει, κατά πόσο ένας άνθρωπος μπορεί να εμφανίσει καρκίνο στο στομάχι.

Η μέθοδος είναι απλή, δεν είναι επεμβατική και ο υποψήφιος το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να αναπνεύσει στο στόμιο της. Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με νανοσωματίδια χρυσού και μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει τα μόρια στην αναπνοή του ανθρώπου που φέρουν την υπογραφή προκαρκινικών κυττάρων από το στομάχι.

 testkarkinos1

Η συσκευή είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμη και οι κλινικές μελέτες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, δείχνουν μεν ότι είναι αποτελεσματική, αλλά κάποιες φορές ανιχνεύει και λάθος. Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι πως σύντομα θα έχει τελειοποιηθεί και θα μπορεί να παραχθεί μαζικά. Ο καρκίνος στο στομάχι πάντως, είναι ένας ύπουλος καρκίνος από την άποψη πως διαγιγνώσκεται όχι στα αρχικά του στάδια, αλλά αργότερα.

 testkarkinos3

Αυτό συμβαίνει επειδή παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα με άλλων ασθενειών του στομάχου, όπως δυσπεψία, πόνος, αέρια… Σύμφωνα με το νέο τεστ αρκεί κάποιος να αναπνεύσει στη συσκευή και εκείνη θα εντοπίσει τα υπόλοιπα. Ήδη στις κλινικές έρευνες που έχουν γίνει, με το νέο τεστ ο εντοπισμός των προκαρκινικών αλλοιώσεων ήταν επιτυχής σε μεγάλο βαθμό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε σε φωτογραφίες, πώς πρωτοεμφανίζεται ο καρκίνος του δέρματος

Οι όγκοι στην κοιλιά νεογέννητου, δεν ήταν καρκίνος, αλλά τα αγέννητα αδερφάκια του

Γιατί ο καρκίνος χτυπά περισσότερο τις παχύσαρκες γυναίκες;

Πότε η «ελιά» είναι καρκινικός σπίλος; Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν εξέταση;

Δες τι συμβαίνει στο δέρμα σου όταν πίνεις ποτά κάτω απ’τον ήλιο!