Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 22:39

Προσοχή: Από τι κινδυνεύουν οι άνδρες και οι γυναίκες που έχουν χωρίσει;

Το έμφραγμα προτιμά τους χωρισμένους. Περισσότερο κινδυνεύουν οι άνδρες που έχουν χωρίσει τουλάχιστον 2 φορές και πάνω, αλλά και οι γυναίκες που έχουν βιώσει έστω και μια φορά τον χωρισμό. Αμερικάνοι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Κλινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Ντιουκ, διαπίστωσαν αφού ανάλυσαν πρώτα, στοιχεία για περισσότερους από 15.000 ανθρώπους 48 μέχρι 80 ετών, πως οι 1.210 έπαθαν έμφραγμα. Όλοι τους είχαν τουλάχιστον ένα διαζύγιο στη ζωή τους.

 dia2

Μια άλλη παράμετρος ήταν πως το έμφραγμα προτιμάει εκείνους που έχασαν τον, ή την σύντροφο τους από θάνατο. Επίσης οι γυναίκες με διαζύγιο είχαν κατά 25% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα. Το ποσοστό κινδύνου στους άνδρες που είχαν 2 διαζύγια εκτινάσσεται στο 77%. Όμως στην περίπτωση των ανδρών υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Εάν κάποιος χωρίσει 2 φορές, αλλά μετά ξαναπαντρευτεί, ο κίνδυνος εμφράγματος εκμηδενίζεται.

 dia3

Σε ότι αφορά στις γυναίκες οι ερευνητές διαπίστωσαν πως εκείνες που έχουν χωρίσει από 2 φορές και πάνω, διατρέχουν κίνδυνο εμφράγματος σαν να είχαν διαβήτη, ή αρτηριακή πίεση. Αν και ο λόγος που μια γυναίκα δθιατρέχει κίνδυνο εμφράγματος μετά από διαζύγιο δεν έχει διαπιστωθεί, οι επιστήμονες εικάζουν πως μια γυναίκα βιώνει με το διαζύγιο μεγαλύτερη συναισθηματική και ψυχική πίεση και αποκτά μια ροπή προς βλαβερές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, ή το αλκοόλ. Δυο παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς επιδρά το βίαιο διαζύγιο στη ζωή των παιδιών, σε κάθε ηλικία

Υπερβολικά αυστηροί γονείς δημιουργούν παχύσαρκα παιδιά

Γιατί τον Δεκέμβριο έχουμε τις περισσότερες αυτοκτονίες;

Καταστροφικός για τη ζωή του παιδιού, ο αδιάφορος πατέρας