Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 18:06

Ανακαλύφθηκε πρωτεΐνη που κατατροπώνει τα καρκινικά κύτταρα

ergast1

Πρόκειται για μια ανακάλυψη που ενδεχομένως να αλλάξει όλο όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για τους τρόπους αντιμετώπισης του καρκίνου, αλλά και διαφόρων ιών. Επιστήμονες από την Αγγλία τις ΗΠΑ και την Ελβετία και τα πανεπιστήμια Imperial College, Queen Mary, Harvard και το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ζυρίχης, διαπίστωσαν ότι η πρωτεΐνη LEM, ενισχύει τα λεγόμενα κυτταροτοξικά Τ- κύτταρα, τα οποία επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα και τα καταστρέφουν.

Ήδη τα πειράματα που γίνονται σε ποντίκια έχουν να παρουσιάσουν μόνο θετικά αποτελέσματα και υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία. Τα Τ- κύτταρα μπορούν να διαλύσουν οποιοδήποτε καρκινικό κύτταρο, αλλά και όποιο κύτταρο έχει προσβληθεί από κάποιο ιό και θεωρούνται σαν «το πυρηνικό οπλοστάσιο» του οργανισμού. Το πρόβλημα εντοπίζεται στις ποσότητες των κυττάρων αυτών, οι οποίες είναι μικρές και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Με την ανακάλυψη της πρωτεΐνης αυτής, εικάζεται πως η αναπαραγωγή Τ- κυττάρων θα γίνεται σε αριθμούς ικανούς να αντιμετωπίσουν και να συνθλίψουν τον καρκίνο. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες μπορεί να είχαν εντοπίσει την LEM πρωτεΐνη, αλλά αγνοούσαν το ρόλο και την προσφορά της. Ήδη έχουν ξεκινήσει γονιδιακές έρευνες και γονιδιακή θεραπεία σε ποντίκια και σε 3 χρόνια θα ξεκινήσουν και οι κλινικές έρευνες σε ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ο καρκίνος χτυπά περισσότερο τις παχύσαρκες γυναίκες;

Δείτε σε φωτογραφίες, πώς πρωτοεμφανίζεται ο καρκίνος του δέρματος

Πότε η «ελιά» είναι καρκινικός σπίλος; Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν εξέταση;

Δες τι συμβαίνει στο δέρμα σου όταν πίνεις ποτά κάτω απ’τον ήλιο!

Πρώτες βοήθειες για τα εγκαύματα από τον ήλιο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου : Καταρρίψτε τους 4 μύθους για τον καρκίνο