Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 14:03

Πείτε μας ποιες ώρες κοιμάστε το βράδυ και θα σας πούμε πόσο έξυπνοι είστε

cleversleep1 - Αντίγραφο

Μια νέα έρευνα συσχέτισε το IQ των ανθρώπων με τις ώρες ύπνου το βράδυ. Για την ακρίβεια, ανάλογα με τις ποιες ώρες ύπνου προτιμά κάποιος να κοιμάται, αυτό είναι και ο καθρέπτης της εξυπνάδας του. Η επιστημονική ομάδα του καθηγητή ψυχολογίας Satoshi Kazanawa, από το London School of Economics and Politics Science, μελέτησε τις ώρες ύπνου και το IQ.

Η έρευνα που έγινε ανάμεσα σε νεαρούς κατοίκους των ΗΠΑ, διαπίστωσε τα εξής: Οι νέοι στην Αμερική που κοιμούνται τις καθημερινές στις 11:41 μ.μ. και ξυπνάνε 07:20 π.μ. είχαν IQ λιγότερο από 75 ενώ αυτοί που έπεφταν για ύπνο καθημερινά στις 12:29 π.μ. και ξύπναγαν στις 7:52 π.μ. είχαν IQ περισσότερο από 125. Υπάρχουν βέβαια και οι κανονικοί άνθρωποι οι οποίοι κοιμούνται καθημερινά 12:10 π.μ. και ξυπνάνε στις 7:32 π.μ. και είχαν IQ μεταξύ 90 και 110.

«Το φεγγάρι προσφέρει ενέργεια και κάνει τον άνθρωπο να βρίσκεται σε εγρήγορση οπότε το μυαλό παίρνει περισσότερες στροφές από εκείνον που αδρανοποιείται από τις 10 το βράδυ και μπαίνει νωρίς στην αγκαλιά του Μορφέα», επισημαίνει ο καθηγητής Kazanawa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ποια χώρα του κόσμου ζουν οι εξυπνότεροι άνθρωποι; Που βρίσκεται η Ελλάδα στη λίστα;

Αυτό είναι το γυναικείο προφυλακτικό που προσφέρει εκτός από ασφάλεια και οργασμό ΦΩΤΟ

Δείτε τη στιγμή που ρεπόρτερ παθαίνει εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης VIDEO

Τα 10 πιο υψηλά IQ στον κόσμo. Ποιοί είναι οι εξυπνότεροι άνθρωποι;

Η πορνοστάρ με το υψηλότατο IQ, που έζησε έντονα και πέθανε στα 33 της από καρκίνο