Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 18:10

5 άνθρωποι με γενετικές ανωμαλίες που όλοι τους φοβόντουσαν

frikio1

Βρισκόμαστε κοντά στο 1800, οτιδήποτε το παράξενο, αποτελούσε πόλο έλξης για όλους. Ακόμη και οι άνθρωποι που είχαν την ατυχία να γεννηθούν με κάποια δυσπλασία, ή κάποια σωματική ανωμαλία. Κάποιοι έλεγαν ότι ήταν «σπορά του σατανά», κάποιοι άλλοι τους κοίταζαν και τρόμαζαν, υπήρχαν όμως και εκείνοι με τη επιστημονική σκέψη που απλά έλεγαν πως πρόκειται για ανθρώπους σαν όλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι απλά είχαν κάποια γενετική ανωμαλία.

freakfani1freakfani2

Η Φανή Μιλλς, έμεινε στην ιστορία σαν ο «θηλυκός μεγαλοπόδαρος του Οχάιο. Γεννήθηκε με τη νόσο Milroy, ή πιο απλά, με λεμφοίδημα στα κάτω άκρα. (Λεμφοίδημα είναι η συλλογή λέμφου στους μαλακούς ιστούς του σώματος, συνήθως άνω ή κάτω άκρου. Το λεμφικό σύστημα αποτελείται από λεμφαγγεία και λεμφαδένες. Μέσω αυτού του συστήματος διακινείται η λέμφος, ένα διαυγές υγρό που αποτελείται από νερό, πρωτεΐνες, λίπη, και κυτταρικά συστατικά. Στους λεμφαδένες φιλτράρεται και στη συνέχεια προωθείται προς το αίμα. Εάν τα λεμφαγγεία ή οι λεμφαδένες καταστραφούν, τότε η λέμφος δεν μπορεί να παροχετευτεί, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται στους μαλακούς ιστούς των άκρων και να δημιουργείται το λεμφοίδημα.) Τα πόδια της από τα δάχτυλα μέχρι τη φτέρνα ξεπερνούσαν σε μήκος το μισό μέτρο.

freakela1 freakela2 freakarx

Η Έλα Χάρπερ, που έμεινε στην ιστορία σαν το «κορίτσι καμήλα». Η Έλα γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση των οστών των κάτω άκρων, τα οποία στις κλειδώσεις «έκλειναν» ανάποδα. Λύγιζαν δηλαδή, αντίθετα από όπως λυγίζουν τα πόδια. Για να διευκολύνεται στην καθημερινότητα της, η Έλα, περπατούσε στα τέσσερα. Από εκεί πήρε και το παρατσούκλι «καμήλα». Από το 1870 και για 51 ολόκληρα χρόνια δούλευε σε τσίρκο, και ήταν μάλιστα το πρώτο όνομα, το αξιοθέατο. Αμείβονταν μάλιστα με το αστρονομικό ποσό για την εποχή των 200 δολαρίων την εβδομάδα.

 freakledini1

Ο Φράνκ Λεντίνι, ή αλλιώς ο « Λεντίνι με τα τρία πόδια». Πραγματικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε τρία πόδια, τα οποία και τα 3 ήταν πλήρως λειτουργικά. Τότε κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει πως συνέβαινε αυτό. Πολύ αργότερα μετά τον θάνατο του, και καθώς είχε προοδεύσει η ιατρική επιστήμη, σε εξέταση του ταριχευμένου πτώματος του, οι γιατροί κατέληξαν στο λογικό συμπέρασμα: Ο Φρανκ είχε και δίδυμο αδερφό ο οποίος κατά την κύηση «απορροφήθηκε» σαν έμβρυο μέσα στο κορμί του. Και ο Φρανκ έγινε αξιοθέατο σε τσίρκο…

freakmoris2 freakmoris1 freakmoris3

Ο Μωρίς Τιγιέτ. Ο άνθρωπος που ενέπνευσε τους παραγωγούς του Σρέκ και δεν υπερβάλλουμε. Ο Μωρίς ήταν ένας αγαθός γίγαντας που δούλεψε και στον κινηματογράφο μέχρι το 1940. Έπασχε από ακρομεγαλία μια ασθένεια που αυξάνει δυσανάλογα τα οστά του προσώπου και των άκρων.

freakzan2 freakzan1

Ο Ζαν Λιμπέρα, ή αλλιώς ο «άνθρωπος με τα δυο σώματα». Πρόκειται για περίπτωση ίδια με του Λεντίνι, μόνο που αυτή τη φορά το δίδυμο αδερφάκι είχε απορροφηθεί στην κοιλιά του. Και όχι μόνο είχε απορροφηθεί αλλά εξείχανένα μικρό κεφάλι και δυο (όχι πλήρως) σχηματισμένα πόδια

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπείτε για 13 λεπτά στο μυαλό ενός ανθρώπου με σχιζοφρένεια- εκπληκτικό VIDEO

Αυτά που βλέπετε δεν είναι κοράλλια αλλά πέτρες στα νεφρά- σίγουρα δεν θα θέλατε να είναι μέσα σας ΦΩΤΟ

Ιερέας έκανε εξορκισμούς σε ανορεξική έφηβη για να φύγει από μέσα της ο… Σατανάς

Η νέα μόδα που σαρώνει στην Ιαπωνία για να φαίνεται το στήθος μεγάλο και στητό- αντιδρούν οι γιατροί