Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 22:01

Τι μας αδυνατίζει περισσότερο; Η άσκηση ή η υγιεινή διατροφή;

fagitoumpa2

Σύμφωνα λοιπόν με την ερευνητική ομάδα του καθηγητή καρδιολογίας Asim Malhorta, η άσκηση όσο και εάν μας φαίνεται παράξενο, διαδραματίζει δευτερεύοντα ρόλο στο χάσιμο των κιλών. Την ουσιαστική δουλειά την κάνει η σωστή, ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «British Journal of Sport Medicine» και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι την χειρότερη ζημιά την κάνοθυν τα αναψυκτικά με ζάχαρη, και το junk food. Αυτά πρέπει να καταπολεμήσουμε για να νικήσουμε την παχυσαρκία.

Ο δρ Malhorta όμως μίλησε και για την άσκηση για την οποία είπε πως «είναι ώρα να διαλυθεί ο μύθος» για τον ρόλο-κλειδί της άσκησης. Είναι γεγονός ότι η σωματική αύξηση βοηθάει και ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα, βοηθάει στην πρόληψη του διαβήτη και αλλού, αλλά στην περίπτωση της παχυσαρκίας διαδραματίζει δευτερεύων ρόλο.

fagitoumpa3

Ο καθηγητής είναι τόσο καυστικό με την άσκηση επειδή θεωρεί πως οι βιομηχανίες τροφίμων τεχνηέντως μέσω του μάρκετινγκ προωθούν την αντίληψη πως η άσκηση μπορεί να αποτελέσει αντίβαρο στην ανθυγιεινή διατροφή. Δηλαδή «τρώτε ελεύθερα junk food και ότι πάρετε σε λίπος θα το χάσετε με την άσκηση.» Η έρευνα διαπίστωσε ακόμη πως όταν δεν τρώμε υγιεινά και τρώμε συνέχεια «σκουπίδια» τα προβλήματα υγείας που θα προκύψουν θα είναι περισσότερα από όσα έχει κάποιος που δεν γυμνάζεται, που πίνει και που καπνίζει ταυτόχρονα.

«Ένας παχύσαρκος άνθρωπος δεν χρειάζεται να κάνει την παραμικρή άσκηση για να χάσει βάρος. Αρκεί να τρώει λιγότερο.» τόνισε ο καθηγητής. Πάντως μετά τη δημοσίευση της έρευνας δεν έλειψε και ο αντίλογος από άλλους επιστήμονες που τόνισαν πως δεν πρέπει να υποβαθμίζεται ο ρόλος της γυμναστικής και της άθλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως να μαγειρέψετε το ρύζι για να μειώσετε τις θερμίδες του στο μισό;

Ασύρματος βηματοδότης για καρδιά ή εγκέφαλο, που δεν ξεπερνά το μέγεθος ενός…ρυζιού VIDEO

Διαβάστε τι μπορείτε να πάθετε αν φάτε ξαναζεσταμένο ρύζι

Κινόα: Μάθε περισσότερα για τη νόστιμη σούπερ τροφή που θυμίζει ρύζι

Μαργαρίνη και στερόλες: Η ανατριχιαστική αλήθεια για το μάρκετινκ, που βάζει σε κίνδυνο την υγεία σας