Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 21:38

Τσιμπούσαν κουνούπια τους γονείς σας; Μάθετε γιατί τσιμπούν και εσάς.

mosq2

Η εποχή των κουνουπιών είναι προ των πυλών. Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν οι ζέστες. Τα κουνούπια τσιμπούν και αυτό- τονίζει μια νέα έρευνα- είναι θέμα γονιδίων των γονέων μας. Η έρευνα διαπίστωσε πως η προτίμηση που έχουν τα κουνούπια σε κάποιους δεν οφείλεται στο «γλυκό αίμα» που έλεγαν οι παλαιότεροι αλλά όλο αυτό έχει ένα γενετικό υπόβαθρο.

Επιστήμονες από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου εντόπισαν πως κάποια γονίδια ρυθμίζουν την οσμή του ανθρώπινου σώματος και είναι αυτό που τραβάει τα κουνούπια. Οι ερευνητές μελέτησαν τις προτιμήσεις των κουνουπιών σε δίδυμα αδέρφια που τα χώρισαν σε 37 ζευγάρια. Στη συνέχεια ανά δυο, τα αδέρφια μπήκαν σε ένα κλειστό χώρο γεμάτο κουνούπια. Οι όμοιοι δίδυμοι (που σημαίνει ότι έχουν περισσότερα ίδια γονίδια) τσιμπήθηκαν ίδιες φορές, ενώ οι δίδυμοι που διέφεραν είχαν διαφορετικά (σε αριθμό και σε ένταση) τσιμπήματα.

mosq3

Οι επιστήμονες τόνισαν πάντως ότι πρόκειται για μια πιλοτική μελέτη, τα ευρήματα της οποίας πρέπει να επιβεβαιωθούν από μια μεγαλύτερη έρευνα, η οποία και θα εντοπίσει ποια συγκεκριμένα γονίδια είναι αυτά που είναι «ένοχα» στο να έλκουν περισσότερο τα κουνούπια. Πάντως κατά το παρελθόν, έρευνες έχουν δείξει, ότι τα κουνούπια προτιμούν τις εγκύους και τους παχουλούς ανθρώπους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Teddy, το νεογέννητο που έζησε μόλις 100 λεπτά και έγινε ο νεαρότερος δωρητής οργάνων

Αυτό το μωράκι δεν έχει πρόσωπο- ποια ήταν η τύχη του; ΦΩΤΟ

5 άνθρωποι με γενετικές ανωμαλίες που όλοι τους φοβόντουσαν

Μπείτε για 13 λεπτά στο μυαλό ενός ανθρώπου με σχιζοφρένεια- εκπληκτικό VIDEO

Αυτά που βλέπετε δεν είναι κοράλλια αλλά πέτρες στα νεφρά- σίγουρα δεν θα θέλατε να είναι μέσα σας ΦΩΤΟ