Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 1:49

Εφ΄ όπλου λόγχη το Υπουργείο Υγείας για τα κουνούπια

psekasmosΕνημερωτική συζήτηση για την επιτήρηση των προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών για το 2015 και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησε σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο πρόεδρός του Αθανάσιος Γιαννόπουλος .

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τα κουνούπια αποτελούν παράγοντα ιδιαίτερης υγειονομικής σημασίας, καθώς τα τελευταία χρόνια ευθύνονται για τη μετάδοση ασθενειών στη χώρα μας, όπως είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου και η Ελονοσία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΕΕΛΠΝΟ 1Η εφαρμογή και η υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών κρίνεται επιτακτική για την αντιμετώπιση και την πρόληψη εμφάνισης κρουσμάτων καθώς και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην ενημέρωση-συζήτηση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Νίκος Σταυρογιάννης, ο Γενικός Δ/ντης της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας και Προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Σταύρος Τσελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα στους Τομείς Υγείας & Κοιν.Αλληλεγγύης, κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Παναγιώτης Ριζάκος.

Για το θέμα μίλησαν ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο Δρ.Γεώργιος Κολιόπουλος, εντομολόγος στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και ο Επίκουρος καθηγητής Γεωργικής Εντομολογίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, κ. Νικόλαος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Τσιμπούσαν κουνούπια τους γονείς σας; Μάθετε γιατί τσιμπούν και εσάς.

Γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλευρό των μετανάστών στη Ραφήνα

Δείτε βήμα βήμα πως πρέπει να πλένετε σωστά τα χέρια σας VIDEO

υτά είναι τα 7 πιο βρώμικα πράγματα που καθημερινά αγγίζουμε- θα εκπλαγείτε

Γιατί το σχολείο των παιδιών πρέπει να είναι πάντα καθαρό;- είναι θέμα υγιεινής