Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 15:57

Τελικά η λύση για τη διακοπή του καπνίσματος, κρύβεται στα «μαγικά μανιτάρια»;

magicΜια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το νοσοκομείο John Hopkins University της Βαλτιμόρης, αναφέρει πως μακροχρόνιοι καπνιστές κατάφεραν να κόψουν το κάπνισμα με τη βοήθεια μιας ουσίας που ονομάζεται ψιλοκυβίνη και περιέχεται στα λεγόμενα «μαγικά μανιτάρια».

Το ελεγχόμενο πείραμα, που γινόταν σε περιβάλλον άνετο για τα άτομα που πήραν μέρος σε αυτό, είχε ως αποτέλεσμα το 80% των συμμετεχόντων να διακόψει το κάπνισμα μέσα σε μια περίοδο 6 μηνών. magic.jpg3Τα άτομα αυτά κάπνιζαν περίπου ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα για πολλά χρόνια και κατά τη διάρκεια του πειράματος βρίσκονταν συνεχώς σε επαφή με ειδικούς οι οποίοι κατέγραφαν όλα τα απαραίτητα δεδομένα.

Στους συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν 15 στον αριθμό, χορηγήθηκε η ψιλοκυβίνη σε μορφή χαπιού και η δοσολογία αυξανόταν με την πάροδο των εβδομάδων ώστε να μπορεί να magic.jpg2ελεγχθεί η αφομοίωση από τους «θεραπευόμενους» καθώς επίσης και η γενικότερη δράση της.

Σε γενικές γραμμές, το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία, παρόλα αυτά οι ειδικοί συνιστούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς η αλόγιστη χρήση των μανιταριών, όπως είναι λογικό, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Το σίγουρο είναι, πως η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει έναν πολύ χρήσιμο σύμμαχο στο μέλλον για όποιον προσπαθεί να απαλλαγεί από την βλαβερή αυτή συνήθεια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Αυτές είναι οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να κόψετε το κάπνισμα

Το απλό τέστ των 6 ερωτήσεων, που μπορεί να προλάβει την Ανοια

Η μικρότερη μητέρα που έζησε ποτέ: Γέννησε το παιδί της όταν ήταν η ίδια…5 χρονών!

Κάντε το επιστημονικό τεστ με τις 10 ερωτήσεις, που φανερώνει αν είχατε τραυματική παιδική ηλικία

Ποιος ξηρός καρπός διώχνει τον πονοκέφαλο καλύτερα και από την ασπιρίνη;