Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 23:28

Διαβάστε γιατί δεν πρέπει να φοράτε φθηνά γυαλιά ηλίου

Knitta-Sunglass-Hut-Artist-Series-590x393Πολλές φορές οι εταιρείες προσπαθούν να μας πουλήσουν προϊόντα που στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε καθόλου. Όταν όμως έρχεται η ώρα της αγοράς γυαλιών ηλίου, η επιλογή του σωστού ζευγαριού (άσχετα με το κόστος) είναι ζωτικής σημασίας.

Ιδιαίτερα η επιλογή των φακών με κατάλληλο δείκτη προστασίας UV είναι πολύ σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να αμελούμε.

Η αγορά γυαλιών ηλίου κακής ποιότητας θα μπορούσε να σας κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό. Από την άλλη μεριά, αν νομίζετε ότι η επένδυση σε ένα πολύ ακριβό ζευγάρι θα σώσει την όρασή σας, τότε είσαστε λάθος πάλι. Ας ρίξουμε λοιπόν λίγο φως στην πιο σκοτεινή πλευρά της έκθεσης των ματιών μας στον ήλιο με ότι αυτό συνεπάγεται….

Οι κρυφοί κίνδυνοι των γυαλιών ηλίου

Στο έντονο ηλιακό φως, τα μάτια σας θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την υπερβολική υπεριώδη ακτινοβολία με την συρρίκνωση της κόρης του ματιού.

constricted-pupil

Όταν φοράτε γυαλιά ηλίου, το φως που φτάνει στα μάτια σας δεν είναι τόσο έντονο και έτσι οι κόρες των ματιών σας ανοίγουν και πάλι. Αν τα γυαλιά σας δεν έχουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία UV, με ορθάνοιχτες τις κόρες πια ,οι επιβλαβείς ακτίνες περνάνε μέχρι το πίσω μέρος των ματιών σας. Αν λοιπόν τα γυαλιά ηλίου σας δεν παρέχουν προστασία UV, θα ήταν καλύτερα να μην τα φοράτε καθόλου!

pupils-dilating-animation

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγείτε να ψωνίσετε γυαλιά, βεβαιωθείτε ότι έχουν προστασία από την UV ακτινοβολία. Μία σκούρα απόχρωση φακών ή μία υψηλή τιμή δεν αποτελεί εγγύηση για αυτό. Πολλές φορές ακριβές μάρκες ή γνωστά εμπορικά καταστήματα δεν πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα για την προστασία των ματιών.

Πώς να επιλέξετε ασφαλή γυαλιά ηλίου

Σιγουρευτείτε ότι τα γυαλιά ηλίου που πρόκειται να αγοράσετε έχουν μια ετικέτα που αποδεικνύει ότι πληρεί τα ελάχιστα πρότυπα στη χώρα σας: Στην Ευρώπη, όλα τα γυαλιά ηλίου που πληρούν το ελάχιστο πρότυπο EN1836 φέρουν ετικέτα του «CE».κατάλογος

Συμβουλή

Όταν επιλέγετε γυαλιά ηλίου, το στυλ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι μεγάλοι φακοί που καλύπτουν όλο το μάτι δίνουν γενικά την καλύτερη προστασία, δεδομένου ότι μπλοκάρουν τις UV από το πλάι και από όλες τις πλευρές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Πότε ο ήλιος μπορεί να τυφλώσει;

Νέα «έξυπνα γυαλιά» για τον παιδικό στραβισμό

Γνωρίζετε ότι 50 χιλιάδες έλληνες βλέπουν μία «μαύρη τρύπα» στο κέντρο της όρασής τους; (BINTEO)

Εχει σύνδορμο Down κι όμως, ο μπαμπάς του…του έμαθε να πετάει! (απίθανες φωτο)