Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 18:36

3 σοβαρά προβλήματα που κρύβονται πίσω από το «αθώο» πρήξιμο στο στομάχι

stomach.jpg5Το πρήξιμο στο στομάχι είναι ένα εξαιρετικά συνηθισμένο σύμπτωμα που μπορεί να οφείλεται απλώς σε κάτι που φάγαμε – όπως φασόλια ή το μπρόκολο – ή ακόμη και στο στρες. Σε μερικές περιπτώσεις, όμως, μπορεί να υποδεικνύει κάποια σοβαρότερη πάθηση, ιδιαίτερα εάν το σύμπτωμα επιμένει για πολύ καιρό. Στην περίπτωση αυτή, επιβάλλεται η άμεση επίσκεψη στο γιατρό.

Δείτε τρεις παθήσεις που εκδηλώνονται με το έντονο φούσκωμα στο στομάχι.

1. Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Σχεδόν όλοι έχουμε αντιμετωπίσει έστω και μία φορά στη ζωή μας κάποια ενόχληση φούσκωμα, διάρροια, δυσκοιλιότητα ή πόνο στην κοιλιά. Για όσους όμως πάσχουν από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τα συμπτώματα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους και μάλιστα πολλοί δεν το γνωρίζουν. Tο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μια πάθηση που αποδίδεται σε διαταραχές της λειτουργίας του εντέρου, είναι καλοήθης δυσλειτουργία που δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, όμως, τα συμπτώματά της όμως επηρεάζουν την ποιότητα ζωής όσων πάσχουν από αυτήν.

2. Κοιλιοκάκη

abdominal-bloatingΗ κοιλιοκάκη είναι μια  ασθένεια  του πεπτικού συτήματος που καταστρέφει το λεπτό έντερο και παρεμβαίνει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφίμων, η οποία εκδηλώνεται με έντονο φούσκωμα στο στομάχι που συνοδεύεται κάποιος φορές και από πόνο.

Οι άνθρωποι που έχουν κοιλιοκάκη δεν μπορούν να ανεχθούν την γλουτένη, μια πρωτεΐνη του σιταριού, της σίκαλης, και του κριθαριού.  Γι αυτό και ονομάζεται επίσης δυσανεξία στη γλουτένη ή εντεροπάθεια από ευαισθησία στη γλουτένη.

3. Καρκίνος των ωοθηκών

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ένας κακοήθης όγκος στη μία ή και στις δύο ωοθήκες. Ο καρκίνος των ωοθήκων είναι συχνά στα πρώτα στάδια μια σιωπηλή ασθένεια, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές γυναίκες δεν έχουν καθόλου συμπτώματα.

stk61418cor Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που μπορούν να υποδηλώνουν καρκίνο της ωοθήκης είναι:
• κοιλιακός τυμπανισμός/αίσθηση φουσκώματος
• απώλεια όρεξης

• ανεξήγητη αύξηση βάρους
• δυσκοιλιότητα

• κάψιμο στο στομάχι
• πόνος στη μέση
• συχνή ούρηση

• κοιλιακός/πυελικός πόνος
• κούραση

Συχνά η διάγνωση προκύπτει σε προχωρημένο στάδιο.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Δείτε 3 συμπτώματα, που μπορεί να κρύβουν πρόβλημα στους νεφρούς

Ουρολοίμωξη: «Αθώα» αλλά επώδυνη. Τί να κάνετε για να μην υποφέρετε;

Επικίνδυνη για την υγεία η ολική αποτρίχωση στο μπικίνι (brazilian)

Το πώς μυρίζει η ανάσα σας μπορεί να είναι σημάδι κάποιας ασθένειας ΛΙΣΤΑ

Προλάβετε και αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τα κονδυλώματα