Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 17:30

Ο πιο φυσικός τρόπος για να προστατευτούμε από τον καρκίνο στο πάγκρεας

sun1

Ο ήλιος!!!, Ναι καλά διαβάσατε ο ήλιος σύμφωνα με Αμερικάνους επιστήμονες μπορεί να βοηθήσει στη μάχη κατά του καρκίνου του παγκρέατος. Στις χώρες μάλιστα όπου επικρατεί ηλιοφάνεια τα κρούσματα του συγκεκριμένου καρκίνου είναι λιγότερα.

Επιστημονική ομάδα από την Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, διαπίστωσε (αν και ακόμη δεν έχει καταφέρει να αποδείξει την διαπίστωση της αυτή) ότι η έλλειψη της βιταμίνης D, δημιουργεί πιθανότατα τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων στο πάγκρεας. Ο ήλιος είναι εκείνος που ευθύνεται για την παραγωγή από τον οργανισμό, της συγκεκριμένης βιταμίνης. Άρα ο ήλιος είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μελέτη η οποία επιχειρεί να συνδέσει την βιταμίνη D με τον καρκίνο του παγκρέατος. Για παράδειγμα οι επιστήμονες διαπίστωσαν (αφού ανέλυσαν στοιχεία από 107 χώρες) πως όσοι ζουν σε περιοχές με ήλιο και κυρίως κοντά στον Ισημερινό, παρουσιάζουν μόλις το 1/6 των περιστατικών του συγκεκριμένου καρκίνου σε σχέση με εκείνους που ζουν σε περιοχές δίχως ηλιοφάνεια.

Η βιταμίνη D παράγεται από τον οργανισμό, όσο εκείνος εκτίθεται στον ήλιο. Και μάλιστα για την παραγωγή της, η έκθεση πρέπει να είναι άμεση και όχι έμμεση, δηλαδή απευθείας στο δέρμα και όχι για παράδειγμα μέσα σε ένα σπίτι όπου ο ήλιος θα περνάει από το παράθυρο. Βιταμίνη D λαμβάνουμε επίσης από ορισμένα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος.

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι ο 12ος συχνότερος καρκίνος στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Κάθε χρόνο 338.000 νέα περιστατικά εμφανίζονται. Ο συγκεκριμένος καρκίνος έχει ονομαστεί και «ύπουλος» αφού τα συμπτώματα του αργούν να εκδηλωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γνωρίστε τον Kenny, τη λευκή τίγρη …με σύνδρομο Down!

Νίκησαν τον καρκίνο και μετατρέψανε καρκινικά κύτταρα ξανά σε φυσιολογικά

Ανακαλύφθηκε πρωτεΐνη που κατατροπώνει τα καρκινικά κύτταρα

Γιατί ο καρκίνος χτυπά περισσότερο τις παχύσαρκες γυναίκες;

Δείτε σε φωτογραφίες, πώς πρωτοεμφανίζεται ο καρκίνος του δέρματος