Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 23:48

Τους μετανάστες της Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ

KEELPNO2Επίσκεψη  στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων τοπικών αρχών πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με σκοπό την υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων ατόμων στη χώρα μας, αλλά και τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Την εντολή έδωσε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ επικεφαλής της αποστολής ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., χειρουργός κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον γιατρό κ. Λάζαρο Κωστόπουλο και τον Υπεύθυνο του Γραφείου Διεκπεραίωσης Ειδικών Θεμάτων Οικονομίας & Διοίκησης κ. Γεώργιο Αναστόπουλο.

Το κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ επισκέφθηκε στη συνέχεια και το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) Ορεστιάδας και το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Φυλακίου Ορεστιάδας, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε για τις συνθήκες φιλοξενίας τωνKEELPNO3 μεταναστών, των προσφύγων και τις ανάγκες των τοπικών αρχών, ενώ την επόμενη μέρα Τετάρτη, 29 Απριλίου η αποστολή μετέβη στη Σαμοθράκη για να συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, ενώ στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε από κοντά τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης και στις εγκαταστάσεις προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών στο Λιμάνι της Σαμοθράκης.

Εν συνεχεία, το κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επισκέφθηκε το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών/προσφύγων, καθώς και τις ανάγκες των τοπικών φορέων.

Η μέριμνα για την υγειονομική και ψυχοκοινωνική κάλυψη των νεοεισερχομένων μεταναστών και προσφύγων αποτελεί πρώτιστη επιλογή του Υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εφ΄ όπλου λόγχη το Υπουργείο Υγείας για τα κουνούπια

Γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλευρό των μετανάστών στη Ραφήνα

Δείτε βήμα βήμα πως πρέπει να πλένετε σωστά τα χέρια σας VIDEO

υτά είναι τα 7 πιο βρώμικα πράγματα που καθημερινά αγγίζουμε- θα εκπλαγείτε