Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 22:03

Χορηγούσαν ηρωίνη σε βρέφη για να κοιμούνται καλύτερα ΦΩΤΟ

Τα οκτώ φάρμακα που θα διαβάσετε εχορηγούντο μέχρι και τη δεκαετία του 70. πολλά από αυτά είναι υπεύθυνα για τερατογενέσεις. Άλλα για εθισμούς, και όλα μαζί για θανάτους. Τους προηγούμενους αιώνες το να πάρει ένας ασθενής κάποιο φάρμακο, ήταν σαν να έπαιζε κορώνα γράμματα τη ζωή του… Διαβάστε και θα καταλάβετε…

killerdrugthalidomidi2killerdrugthalidomidi

Θαλιδομίδη: Μια ουσία που διαφημίστηκε αρκετά σαν το φάρμακο κατά της κατάθλιψης. Το χορηγούσαν μάλιστα συχνά και σε έγκυες γυναίκες με σκοπό να καταπολεμήσει τις αδιαθεσίες των πρώτων μηνών. Σύντομα διαπιστώθηκε πως η ουσία αυτή προκάλεσε τρομακτικές γενετικές ανωμαλίες και πολλά παιδιά που γεννήθηκαν, δεν ήταν φυσιολογικά.

 killerdugbayer

Ηρωίνη: Μεγάλη Γερμανική φαρμακευτική εταιρία την χορηγούσε στις αρχές του 1900 σαν φάρμακο κατά του βήχα, αλλά και σαν ένα θαυματουργό ελιξίριο. Η ηρωίνη εχορηγείτο ακόμη και σε παιδιά. Πολλά παιδιά παγκοσμίως κατέληξαν τοξικομανείς…

 killerdrugascato

Ascatco: ένα σκεύασμα από όπιο, οξύ και αλκοόλη, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την καταπολέμηση του άσθματος. Αποδείχτηκε ιδιαίτερα εθιστικό και επικίνδυνο.

 killerdrugvarvitouriko

Nembutal Barbiturate: Βαρβιτουρικά σε χάπι και υπόθετο για μικρά παιδιά. Το χορηγούσαν στα άτακτα και ανήσυχα παιδιά ενώ και σε μωρά με ανήσυχο ύπνο. Δεν είχε δοσολογία και είχαν καταγραφεί πολλοί θάνατοι μικρών παιδιών, από υπερδοσολογία.

killerdrugsirup2killerdrugsirup

Soothing Syrup: Οι παιδίατροι που το χορηγούσαν μέχρι το 1911, το έλεγαν καθησυχαστικό σιρόπι. Αργότερα πήρε την ονομασία: baby killer, δολοφόνος μωρών, αφού ήταν ένα μίγμα αμμωνίας, ανθρακικού νάτριου και μορφίνης με σκοπό να ηρεμεί τα παιδάκια και τα μωράκια να κοιμούνται περισσότερο, να μην κλαίνε και να μην πονάνε όταν βγάζουν δοντάκια. Η περιεκτικότητα του σε μορφίνη άγγιζε τα 65 ml ανά ουγκιά υγρού.

 killerdrugergo

Ergoapiol: Κάποτε το θεωρούσαν σαν την ιδανική θεραπεία ενάντια στους πόνους της περιόδου. Σύντομα διαπιστώθηκε ότι ήταν εξαιρετικά τοξικό. Χτυπούσε στον εγκέφαλο και προκαλούσε παραισθήσεις, ενώ κατάστρεφε το ήπαρ και τους νεφρούς. Πολλοί άνθρωποι πέθαιναν από σηψαιμία όλων των εσωτερικών τους οργάνων.

killerdrugcocaine2killerdrugcocaine1

Κοκαΐνη: Μια εποχή ήταν το βασικό φάρμακο- αναλγητικό κατά του πονόδοντου αλλά και κατά του βήχα. Στα φαρμακεία του περασμένου και του προπερασμένου αιώνα ήταν ελεύθερη για όλους με 15 σεντς το κουτάκι. Οι παρενέργειες της είναι γνωστές.

 killerdrugamfetamini

Αμφεταμίνες: Κάποια εποχή ήταν το πιο γνωστό και ευρέως συνταγογραφούμενο ηρεμιστικό και μυοχαλαρωτικό. Το 1982 αποσύρθηκε από την αγορά

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολος ο κατάλογος με τα βλαβερά «Ε» των τροφών και τι προκαλούν στον οργανισμό μας

Ο εκπληκτικός ανθρώπινος εγκέφαλος: Γιατί δεν έχουμε μνήμες από όταν ήμασταν μωρά;

Σε ποιές τροφές «κρύβονται» τα ω3 λιπαρά, που προστατεύουν από τις καρδιοπάθειες;

«Ρίξτε» τα τριγλυκερίδια σε 9 βήματα

Πως αντιμετωπίζουν τους πόνους της γέννας σε διάφορα μέρη του κόσμου;

Πως θα ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας- 5 διατροφικά μυστικά