Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 14:08

Από τι κινδυνεύουν –εν δυνάμει- τα μωράκια που γεννιούνται πρόωρα;

therm1

Έχει διαπιστωθεί πως τα πρόωρα γεννημένα μωράκια έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν διάφορες νευροαναπτυξιακές διαταραχές ακόμη και αυτισμό και Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), που σχετίζονται με την ανεπαρκή ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Επιστήμονες από το King’s College του Λονδίνου, επιβεβαίωσαν τις μελέτες αυτές αφού συνέκριναν τον εγκέφαλο μωρών που είχαν γεννηθεί πρόωρα με άλλα που είχαν γεννηθεί στην ώρα τους και διαπίστωσαν ότι τα πρώτα εμφανίζουν δομικές αλλαγές, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν κίνδυνο για αυτισμό. Η μελέτη έγινε σε 66 μωράκια, 47 από αυτά είχαν γεννηθεί με πρόωρο τοκετό.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως στα πρόωρα μωράκια δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως οι νευρώνες και οι διασυνδέσεις του εγκεφάλου, κάτι που συμβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης. Ακόμη και η θερμοκοιτίδα δεν είναι το ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης του εγκεφάλου. Μόνο η κοιλιά της μητέρας. Προσοχή δεν σημαίνει ότι όλα τα πρόωρα μωράκια θα παρουσιάσουν ΔΕΠΥ, ή αυτισμό, αυτό το ξεκαθάρισαν οι επιστήμονες. Η έρευνα μιλάει για τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο τεστ μπορεί να προβλέψει εάν μια έγκυος θα γεννήσει πρόωρα

Οι όγκοι στην κοιλιά νεογέννητου, δεν ήταν καρκίνος, αλλά τα αγέννητα αδερφάκια του

Οι γυναίκες πονούν περισσότερο στον τοκετό, όταν μέσα στην αίθουσα βρίσκεται και ο άνδρας τους;

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή. Γίνεται;

Ρομπότ έγκυος γεννά με …φυσιολογικό τοκετό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάθετε τα πάντα για την επιλόχειο κατάθλιψη- σταθείτε πλάι στον άνθρωπο σας