Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 3:23

Χειρούργησε μόνος του τον εαυτό του χρησιμοποιώντας χιόνι για αναισθητικό

TSE1

Στα δύσβατα στενά των Ουραλίων, σε περιοχές όπου ο ήλιος δεν λιώνει το χιόνι ποτέ, σε ένα όχι τόσο ιδιαίτερα μεγάλο υψόμετρο που δεν ξεπερνούσε το 1900 μέτρα, ένας ρώσος ορειβάτης- οδηγός ενός κινηματογραφικού συνεργείου, έζησε την περιπέτεια της ζωής του.

το σημείο όπου έπεσαν οι πάγοι

το σημείο όπου έπεσαν οι πάγοι

Κάποια στιγμή ενώ διέσχιζαν από κάτω, μια φυσική γέφυρα από πάγο, εκείνη με κάποιο τρόπο κουνήθηκε και μικρά κομμάτια πάγου κοφτερά σαν ξυράφια, άρχισαν να πέφτουν προς τους ανθρώπους που περπατούσαν. Ο Ρώσος οδηγός δεν κατάφερε να προφυλαχτεί και ένα κομμάτι πάγου καρφώθηκε και εισχώρησε στο πόδι του. Σύντομα στο πόδι του σχηματίστηκε ένα αιμάτωμα. Πρήστηκε και η παραμικρή κίνηση ήταν επώδυνη. Κινδύνευε από γάγγραινα…

 TSE4

Ο Ρώσος οδηγός με το παρατσούκλι «Τσε» δεν μπορούσε να μετακινηθεί, δεν μπορούσε να κατέβει από το βουνό. Προσπάθησαν να ενημερώσουν τις αρχές αλλά στο συγκεκριμένο σημείο ούτε τα δορυφορικά τηλέφωνα έπιαναν, ούτε οι ασύρματοι είχαν επαφή με τη βάση. Μια λύση έμενε για να επιβιώσει και να καταφέρει να περπατήσει. Να εγχειρήσει μόνος του τον εαυτό του και να ανοίξει το σημείο να απαλύνει το αιμάτωμα.

 TSE3

Άνοιξε το κουτί πρώτων βοηθειών όπου περιείχε τα βασικά εργαλεία ψαλίδια, γάζες, ένα νυστέρι, απολυμαντικά. Δεν είχε όμως κάτι να αναισθητοποιήσει την περιοχή. Αποφάσισε να παγώσει με χιόνι το πόδι του για να μην αισθάνεται πόνο. Απολύμανε τα εργαλεία πρόχειρα σε ένα γκαζάκι και ξεκίνησε… Το πόδι του είχε αρχίσει να χάνει το χρώμα του και να γίνεται μπλε. Έβαλε βαθιά το νυστέρι και το άνοιξε. Έβαλε το δάχτυλο του μέσα και εσωτερικά το πίεσε. Μαύρο αίμα άρχισε να αναβλύζει. Σιγά σιγά ανακουφίζονταν. Κατόπιν έραψε μόνος του την πληγή.

TSE5

Σήμερα ο «Τσε» χαίρει άκρας υγείας. Συνεχίζει να είναι οδηγός σε διάφορες αποστολές στα Ουράλια…

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χειρούργησε μόνος του, τον εαυτό του, δίχως αναισθησία ΦΩΤΟ

Δείτε πως αντέδρασε μια νοσοκόμα όταν παράλυτη ασθενής περπάτησε μπροστά της VIDEO

Γιατροί και θεραπευτές από όλο τον κόσμο- Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

Γιατροί και νοσοκόμοι που ήταν κατά συρροή δολοφόνοι ΦΩΤΟ