Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 13:55

Μπορεί το μάσημα της τσίχλας να οδηγήσει σε θάνατο;

tsixlarx

Μια μητέρα η 45χρονη Maria Morgan, υποστηρίζει πως η 19χρονη κόρη της πέθανε επειδή μασούσε δεκάδες, τσίχλες την ημέρα. Η υπόθεση έχει φτάσει ήδη στα δικαστήρια και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον. Η Morgan βρήκε την κόρη της νεκρή στο δωμάτιο της και δίπλα 14 χαρτάκια από τσίχλες που είχε μασήσει την τελευταία ώρα. Πιο πριν η μικρή είχε παραπονεθεί για έντονους πονοκέφαλους. Η ιατροδικαστική έρευνα διαπίστωσε πως η 19χρονη πέθανε από οίδημα στον εγκέφαλο. Το ερώτημα είναι πως δημιουργήθηκε αυτό. Μήπως από τις τσίχλες;

η 19χρονη

η 19χρονη

Η ίδια ιατροδικαστική έκθεση που αναγνώστηκε στο δικαστήριο αναφέρει μεγάλες ποσότητες τσίχλας που βρέθηκαν στο στομάχι της 19χρονης. Επίσης βρέθηκαν ίχνη μετάλλων που δεν είχαν προλάβει να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Η 45χρονη μητέρα κατέθεσε στο δικαστήριο του Swansea, πως ουσιαστικά η κόρη της δηλητηριάστηκε και έτσι προκλήθηκε και το οίδημα. Οι τσίχλες περιείχαν ασπαρτάμη και σορβιτόλη, γλυκαντικές ουσίες που εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης τσίχλας λειτούργησαν τοξικά.

η μητέρα με την κόρη

η μητέρα με την κόρη

«Μετά τον θάνατο της» θα πει η μητέρα στο δικαστήριο, «μπήκα στο άδειο δωμάτιο του παιδιού μου. Άφησα το βλέμμα μου να περιπλανηθεί στις φωτογραφίες. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Τότε ήταν που άνοιξα τα συρτάρια και τα ντουλάπια της. Μέσα βρήκα χιλιάδες περιτυλίγματα από τσίχλες που είχε καταναλώσει. Χιλιάδες, γέμισε το πάτωμα.»

Ο καθηγητής παθολογίας δρ Paul Griffiths, που κατάθεσε στο δικαστήριο τόνισε ότι, η νεαρή Jenkins, είχε χαμηλά επίπεδα ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και νατρίου στον οργανισμό της, λίγο πριν πεθάνει. Αυτό μπορεί να έχει προκληθεί εξαιτίας της δυσαπορρόφησης στον οργανισμό που μπορεί να προκληθεί από την υπερβολική κατανάλωση τσίχλας.

ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές

ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές

Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχτεί ποτέ πως κάποιος πέθανε επειδή μασούσε τσίχλες και μόνο. Κάποια συστατικά μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνα σε μεγάλες ποσότητες, αλλά και πάλι τίποτε δεν έχει αποδειχτεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

11 καθημερινά πράγματα που είναι τρομακτικά, κάτω από ένα μικροσκόπιο

8 πράγματα που δεν είναι τόσο βρώμικα όσο νομίζατε

Εσάς πόσο καθαρός είναι ο ομφαλός σας; Δείτε τι «ζει» μέσα σε έναν ομφαλό

Μαργαρίνη και στερόλες: Η ανατριχιαστική αλήθεια για το μάρκετινκ, που βάζει σε κίνδυνο την υγεία σας