Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 17:07

Τι μπορούμε να πάθουμε εάν τρώμε συχνά χοτ ντογκ;

hotdog1

ΧΟΤ ΝΤΟΓΚ: Ίσως η πιο διάσημη τροφή σε ολόκληρο τον δυτικό – και όχι μόνο- κόσμο. Την τρώμε παντού. Στο γήπεδο, ύστερα από ξενύχτι, σε πάρτι… παντού. Το λουκάνικο που είναι το κύριο συστατικό του, είναι επεξεργασμένο κρέας που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες συντηρητικά όπως το ερυθορβικό και το νιτρικό νάτριο. Πρόσφατη μελέτη του American Institute of Cancer Research κατέληξε στο συμπέρασμα πως ένα και μόνο χοτ ντογκ την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 20%.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν γίνει περισσότερες από 7.000 ιατρικές μελέτες που αφορούν τον ρόλο της διατροφής και τη σχέση της με τον καρκίνο. Το χοτ ντογκ κατέχει στις περισσότερες από τις μελέτες αυτές, ξεχωριστή θέση και βρίσκεται πολύ ψηλά στους κύριους υπεύθυνους μαζί με άλλα επεξεργασμένα κρέατα όπως το ζαμπόν το μπέικον και το σαλάμι.

hotdog2

Και εάν νομίζετε ότι το χοτ ντογκ έχει συνδεθεί μόνο με τον καρκίνο κάνετε λάθος. Πρόκειται για την τροφή που παρουσιάζει τα υψηλότερα ποσοστά πνιγμού σε παιδιά κάτω των 10 ετών. Αμερικάνικη έρευνα διαπίστωσε πως το 17% των παιδιών που έπαθαν ασφυξία από κάποια τροφή που στραβοκατάπιαν, έτρωγαν χοτ ντογκ. Το συγκεκριμένο φαγητό, λόγω σχήματος είναι εύκολο να το καταπιεί ένα μικρό παιδί, αλλά είναι εξίσου εύκολο, το μικρό παιδί να στράβοκαταπιεί και να πάθει ασφυξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

6 συμπτώματα που «δείχνουν» πρόβλημα στην καρδιά!

Πρώτες βοήθειες σε περίπτωση εμφράγματος- τι πρέπει να κάνουμε VIDEO

17 τροφές για να αποκτήσετε καρδιά λιονταριού

Ποιόν από τους παρακάτω 12 παράγοντες κινδύνου έχετε, για να πάθετε έμφραγμα;

Καρέ- καρέ κρατούμενος με χειροπέδες σώζει τη ζωή αστυνομικού που έπαθε έμφραγμα