Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 7:46

5 (μη επεμβατικοί) τρόποι για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

κυτταρίτιδα.jpg6Διοξείδιο του άνθρακα, μεσοθεραπεία, φύκια από μεγάλα θαλάσσια βάθη, κ.ά. Επειδή όλα αυτά μας ακούγονται κινέζικα, μας τα εξήγησε μία ειδικός επί του θέματος.

Της : Μαίρη Φιλιππαίου, αισθητικού – κοσμετολόγου*

Τα αίτια της κυτταρίτιδας είναι πολλά: Διατροφή, καθιστική ζωή, κάπνισμα, στρες, ορμονικές διαταραχές. Ωστόσο, το σημείο – κλειδί για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της, δηλαδή το σημείο που εστιάζουμε για να την εξαλείψουμε, χωρίς επεμβατικές μεθόδους, είναι η μικροκυκλοφορία και η λεμφική κυκλοφορία.

Γι’ αυτόν τον λόγο, ιδού οι 5 από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες κυτταρίτιδας :

 1. Μεσοθεραπεία

Με στόχο τη μείωση του όγκου των λιποκυττάρων, γίνεται έγχυση λιποδιαλυτικών συστατικών μέσα στο δέρμα, είτε ενέσιμα είτε μη ενέσιμα με την χρήση ειδικού μηχανήματος.

 

κυτταρίτιδα.jpg52. Cavitation

Το λίπος που έχει παγιδευτεί υγροποιείται με τη βοήθεια υπερήχων και απομακρύνεται από τον οργανισμό μέσω της λέμφου. Ευχάριστη, μη επεμβατική τεχνική, με πολύ καλά αποτελέσματα. Είναι εφικτό να χάσουμε ως και 1 με 2 πόντους τη συνεδρία.

 

3. Λιπομασάζ

Ένα ειδικό μηχάνημα εγκλωβίζει το λιποκύτταρο μεταξύ δύο κυλίνδρων και το λιώνει. Είναι μια εύκολη και ευχάριστη θεραπεία που βελτιώνει συγχρόνως την αιματική και λεμφική κυκλοφορία. Έχει έγκριση από τον αμερικάνικο οργανισμό FDA.

 

4. Διοξείδιο του άνθρακα

Με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας, ο γιατρός τοποθετεί ενδοδερμικά διοξείδιο του άνθρακα. Η αιμοσφαιρίνη όταν συναντά το διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνει άμεσα οξυγόνο, και αυτό αυξάνει τις καύσεις στην περιοχή. Εκτός από αυτό όμως, επιτυγχάνεται και καλύτερη ανάπτυξη των ινοβλαστών, αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου και άμεση βελτίωση κυτταρίτιδα.jpg7της εμφάνισης του δέρματος

 

5. Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας

Μασάζ με φύκια από μεγάλα θαλάσσια βάθη. Αυξάνουν το οξυγόνο στην περιοχή κι έχουμε μεγιστοποίηση των καύσεων. Παράλληλα, τα φύκια βελτιώνουν την πυκνότητα του συνδετικού ιστού και έχουν εξαιρετική δράση στην αποβολή τοξινών.

 

Extra Tips:

* Ακολουθούμε σωστή διατροφή και πίνουμε άφθονο νερό. Τα φρούτα και λαχανικά θα ισχυροποιήσουν τον συνδετικό ιστό κυτταρίτιδα.jpg4ενώ η καλή ενυδάτωση και η τακτική κίνηση θα ενισχύσουν τον μεταβολισμό.

* Τέλος, η χρήση της σωστής κρέμας που περιέχει δραστικά λιπολυτικά συστατικά θα βοηθήσει άμεσα την όψη του δέρματος. Η επιλογή είναι δύσκολη αλλά προτιμήστε αυτές που περιέχουν καφεΐνη και μαλακτικές ουσίες. Χρησιμοποιήστε τες όλο τον χρόνο και κάντε ελαφρύ μασάζ στην περιοχή που έχει κυτταρίτιδα.

 * Η Μαίρη Φιλιππαίου είναι αισθητικός- κοσμετολόγος και διευθύντρια του MFDAYSPA

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πώς γίνεται το λεμφικό μασάζ και μάθετε για τα οφέλη του (ΒΙΝΤΕΟ)

Βραζιλιάνικους…γλουτούς μπορούν να αποκτήσουν τώρα και οι ελληνίδες!

Τα άγνωστα μυστικά της ερωτικής ζωής των Αμερικανών

Pole dancing: Η σέξι γυμναστική στον στύλο που έχει γίνει μανία. (VIDEO για αρχάριες)