Πέμπτη 20, Οκτωβρίου 2016 23:21

Η επιτυχία σε μια επέμβαση πλαστικής μύτης, κρίνεται από το χιλιοστό

Της χειρουργού ΩΡΛ, Αργυρώς Κυπραίου*

Ο συνδυασμός διαφορετικών τεχνικών αποτελεί θεμελιώδη επιλογή στη ρινοπλαστική, ώστε να έχουμε εξαιρετικό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα και για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Τέλεια μύτη με συνδυασμό πέντε διαφορετικών τεχνικών

Στη σύγχρονη ρινοπλαστική ο χειρισμός του ακρορρινίου δίνει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα. Προκειμένου να επιτευχθεί και να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση, μπορεί να υιοθετηθεί ένας συνδυασμός διαφορετικών τεχνικών, κάτι που επιτρέπει πια στους ειδικούς να ασχολούνται και με περιστατικά που κατά παρελθόν απέφευγαν, ακριβώς επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα να επέμβουν.

Στις φωτογραφίες που παραθέτουμε και οι οποίες έχουν τραβηχτεί μόλις 10 μέρες μετά το χειρουργείο, παρατηρούμε περιστατικό που παρουσιάζει ασυμμετρία ρινός και ιδιαίτερα του ακρορρινίου, με διχασμό (bifidity) των κάτω πλάγιων χόνδρων. Παρατηρείται, δηλαδή, μία σχισμή στο μέσο του ακρορρινίου και πτωτική κορυφή.

mitifoto3

Λεπτά χόνδρινα μοσχεύματα ελήφθησαν από το ρινικό διάφραγμα της ίδιας της ασθενούς.

 

Νέες τεχνικές διάπλασης του ακρορρινίου – Προσεγγίζοντας την τελειότητα

Με τις νέες τεχνικές διάπλασης του ακρορρινίου (κλειστή προσπέλαση ρινοπλαστικής, νέες τεχνικές συρραφής ακρορρινίου, στήριξη πρόσθιου διαφράγματος, εξωσωματική διάπλαση ρινικού διαφράγματος) έχουμε υψηλού επιπέδου αποτελέσματα.

mitifoto4

Κατά την επέμβαση δίνεται προσοχή στο γεγονός όχι μόνο της μη «αλλοίωσης» της προσωπικότητας του ενδιαφερόμενου, αλλά αντιθέτως και στην ενίσχυσή της.

Με τη συγκεκριμένη ρινοπλαστική τονίζονται καλύτερα τα μάτια, το μέτωπο και τα χείλη και το πρόσωπο δείχνει τώρα πιο φρέσκο και πιο νεανικό . Για να επιτύχεις μια τέλεια μύτη, θα πρέπει το profil να σμιλευτεί κατάλληλα. Χρειάζεται προσοχή από τον ειδικό. Δεν αφαιρούμε υπερβολικά τη ράχη της μύτης και δουλεύουμε πάντα στο ριζορρίνιο (radix).

mitifoto5

To ακρορρίνιο πρέπει να έχει την κατάλληλη κλίση και προβολή . Τότε μόνο τα αποτελέσματα είναι άριστα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν και μετά την επέμβαση.

mitifoto6

Βασικό πάντα κριτήριο είναι η εξασφάλιση πρωτίστως της ελεύθερης και καλής αναπνοής.

Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί μόλις 15 μέρες μετά την επέμβαση! Οι τροποποιήσεις έχουν γίνει με ακρίβεια χιλιοστού.

 

ORLkipraiou

H Αργυρώ Κυπραίου είναι Μέλος της ΕυρωπαϊκήςΕταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου

Επικοινωνία

mail: argyrokypraiou@gmail.com

www.faceanatomy.gr