Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 19:56

Τι σημαίνει για την καρδιά μας, μια αδύναμη χειραψία; Εσείς πως χαιρετάτε;

xeirapsia2

Καναδοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Mc Master του καναδά με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή καρδιολογίας Ντάριλ Λεόνγκ, διαπίστωσαν ύστερα από μελέτη στοιχείων για 140.000 ανθρώπους 35-70 ετών ότι, όσοι κάνουν αδύναμη χειραψία αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, ή εγκεφαλικό. Οι επιστήμονες μάλιστα τονίζουν ότι η χειραψία είναι ένα δείγμα που δεν πρέπει να αγνοούμε. Ουσιαστικά αποκαλύπτει το ιστορικό κινδύνου και λειτουργεί σαν καμπανάκι.

Η επιστημονική ομάδα με ειδικά δυναμόμετρα, μελέτησε τη μυική δύναμη που ασκεί κάθε άνθρωπος που κάνει χειραψίες. Δηλαδή πόσο πολύ πιέζει το χέρι του άλλου. Για κάθε μείωση της δύναμης της χειραψίας κατά πέντε κιλά, υπάρχει μια αύξηση κατά 16% του κινδύνου πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, και ειδικότερα ο κίνδυνος από καρδιά ή εγκεφαλικό αυξάνει κατά 17%.

Αυτό ισχύει για όλους ανεξάρτητα φύλου, σωματοδομής, βάρους. Ο επικεφαλής δρ Λεόνγκ, τόνισε: «η δύναμη μιας χειραψίας προδίδει υγιή οργανισμό, και είναι καλύτερος προγνωστικός δείκτης ακόμη και από την αρτηριακή πίεση. Η χειραψία μπορεί να αποτελέσει ένα εύκολο και φθηνό τεστ για να αξιολογήσει κανείς τον κίνδυνο θανάτου ενός ανθρώπου, κυρίως από εγκεφαλικό ή καρδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε καρδιακή προσβολή, μέσα σε 30 ημέρες.

Δείτε πως αφαίρεσαν οι γιατροί ένα καρούμπαλο σε σχήμα τεράστιου αυγού

Η συγκινητική ιστορία της άρρωστης 3χρονης Αλίντα και το δέσιμο της με ένα σκυλί

5 άνθρωποι με απίστευτες υπερφυσικές δυνάμεις