Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 23:51

Η ζωή και η δράση της γυναίκας που άλλαξε παγκόσμια, την έννοια «τοκετός»

bing1

Η Elisabeth Dorothea Bing, θεωρείται από πολλούς η πρωτοπόρος του φυσιολογικού τοκετού. Γεννήθηκε το 1915 και έφυγε από τη ζωή, πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 100 ετών. Γερμανοεβραία, κυνηγήθηκε από τους ναζί και αναγκάστηκε να φύγει από το Βερολίνο και να εγκατασταθεί στην Αγγλία. Εκεί εργάστηκε σαν μαία και φυσικοθεραπεύτρια.

 

Μέχρι το 1949 οπότε και πήγε στη Νέα Υόρκη, η Bing, βοηθούσε τις λεχώνες να ανακτήσουν τις δυνάμεις του έπειτα από τη χορήγηση ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής κατά τη διάρκεια του τοκετού, που τις κρατούσε καθηλωμένες στο κρεβάτι για διάστημα τουλάχιστον δέκα ημερών.

Στη Νέα Υόρκη άρχισε να παραδίδει μαθήματα τοκετού σε εγκύους και τότε ήταν που γνώρισε τον Γάλλο μαιευτήρα Φερνάν λαμάζ. Μαζί δημιούργησαν και καθιέρωσαν τη χαλάρωση στις τεχνικές αναπνοής, ενώ υποστήριζαν τον σημαντικό ρόλο του πατέρα κατά τη διάρκεια του τοκετού.

 bing3

Το 1960, η Μπινγκ συμμετείχε στην iδρυση της American Society for Psychoprofylaxis in Obstetrics, που σήμερα είναι γνωστή ως Lamaze International. Η Bing υποστήριζε πάντα ότι ο τοκετός πρέπει να είναι φυσιολογικός εάν δεν συντρέχει λόγος και ότι ο άνδρας πρέπει να βρίσκεται δίπλα στη γυναίκα κατά τη διάρκεια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ό άνθρωπος που έγινε δέντρο- πως θεραπεύτηκε;

Γνωρίζετε τι είναι αυτό που βλέπετε;

Γιατί οι γιατροί έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν αυτή την ακτινογραφία;

Δείτε πως υπαίθριος οδοντίατρος στην Ινδία βγάζει τα δόντια ασθενούς

Χρήσιμες συμβουλές για να μη μυρίζει ο ιδρώτας σας