Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 22:02

Καταγγέλλουν τη βία στο Δαφνί οι νοσηλευτές, μετά τη δολοφονία ασθενούς από συνασθενή του

DafniΣοβαρά θέματα βίας, επικινδυνότητας και ελλιπούς ασφαλείας ανέδειξε το τραγικό περιστατικό που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ), όταν 42χρονος ασθενής με βαριά ψυχική νόσο ξελύθηκε από την καρέκλα του, στην οποία ήταν καθηλωμένος και κινήθηκε κατά ενός άλλου 63χρονου νοσηλευομένου στο ίδρυμα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Ν. Αττικής, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλει ότι παρόμοια περιστατικά βίας ολοένα και αυξάνονται, καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό είναι klinikiεξουθενωμένο και αποψιλωμένο αριθμητικά εξαιτίας της κατάρρευσης του θεσμού της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της έλλειψης κατάλληλων υποδομών.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του συλλόγου νοσηλευτών : «Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων, τόσο αυτών που έγιναν μάρτυρες του εν λόγω τραγικού συμβάντος, όσο και όλων των νοσηλευτών που εργάζονται στο νευραλγικό αυτόν τομέα, που καθημερινά αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε ένα σύστημα ψυχικής υγείας υποστελεχωμένο και εγκαταλελειμμένο και καλούμε την Πολιτεία να σταθεί ενεργά στο πλευρό τους».

Οι νοσηλευτές καταγγέλουν ότι τραγικά περιστατικά σαν το αναφερόμενο αυξάνονται καθώς η κάλυψη των κλινών ξεπερνάει το 150% των διαθέσιμων κρεβατιών, ενώ πάνω από το 60% των ασθενών νοσηλεύονται ακουσίως σε οξεία φάση της νόσου.

«Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζουμε, λέει η ανακοίνωση,  ότι αν και υπάρχουν εκατοντάδες νοσηλευτές ειδικευμένοι στην Ψυχική Υγεία, έχοντας αξιόλογες μεταπτυχιακές σπουδές και νοσηλευτική ειδικότητα, ουδέποτε αξιοποιήθηκαν από την Πολιτεία στο σχεδιασμό της περιλάλητης ψυχιατρικής μεταρρύθμισης».

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Το ηλεκτροσόκ στην υπηρεσία της ψυχιατρικής- Τι ακριβώς ισχύει

Έχετε δει μικρά παιδιά να δοκιμάζουν λεμόνι για πρώτη φορά; VIDEO

Μυρίζουν οι μασχάλες σας; Πως μπορείτε να απαλλαχτείτε από αυτό το βάσανο;

Πότε μία ελιά είναι καρκινικός σπίλος και πρέπει να αφαιρεθεί;