Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 20:37

Ερευνα αποδεικνύει ότι τα μούσια είναι πιο βρώμικα …κι από την τουαλέτα! (και άλλες θεωρίες …περί γενειάδας)

Destaque-FORA1Τα γένια είναι πλέον μια στιλιστική επιλογή, αλλά επί τοις ουσίας, είναι ένα φυσικό φαινόμενο για τους άντρες. Η λεπτομερής φροντίδα και το styling της γενειάδας, όμως, παρά το ότι μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει την ανδρική εμφάνιση, έχει και άλλες παραμέτρους που οι περισσότεροι τις αγνοούν. Κι αν δεν υπήρχαν οι εταιρείες ξυριστικών προϊόντων, που βλέπουν τα τελευταία χρόνια τις πωλήσεις ξυριστικών μηχανών, λεπίδων και αφρών ξυρίσματος να πέφτουν κατακόρυφα, ίσως ακόμη να τις αγνοούσαμε. 

 

Προκειμένου, λοιπόν, να αναχαιτίσει αυτή την τάση των ανδρών να μην ξυρίζονται, μια εταιρεία ξυριστικών προϊόντων στην Αυστραλία επένδυσε χρήματα στην έρευνα και παρουσίασε τα αποτελέσματά της, τα οποία δεν είναι καθόλου κολακευτικά για τους λάτρεις της γενειάδας.

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα της έρευνας, όμως, ήταν ότι στις περισσότερες γυναίκες δεν αρέσει να φιλούν αξύριστους άνδρες.

Δείτε, όμως, παρακάτω και κάποιες άλλες θεωρίες που προέκυψαν για τις hipster γενειάδες:

1. Οι γενειάδες περιέχουν πιο πολλά μικρόβια από τα περισσότερα καθίσματα τουαλέτας.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στο Ν. Μεξικό, με επικεφαλής τον μικροβιολόγο Τζον Γκόλομπικ, εξέτασε στο εργαστήριό τι περιείχε η γενειάδα των ανδρών που συμμετείχαν. Πολλά μούσια περιείχαν φυσιολογικό αριθμό βακτηριδίων, όμως άλλα περιείχαν τόσα πολλά μικρόβια και ακαθαρσίες, που ξεπερνούσαν σε βρομιά και τη λεκάνη της τουαλέτας. Αυτό που προτείνει ο Γκόλομπικ είναι ο πολύ καλός, εκτεταμένος και συχνός καθαρισμός με σαπούνι και νερό.

2. Η γενειάδα συνδέεται με τη φαλάκρα.

Έχοντας μαλλιά τόσο στο πρόσωπο όσο και στο τριχωτό της κεφαλής σας, αυτο προκαλεί επιπλέον θερμότητα. Δεδομένου ότι το σώμα αντιδρά , αυτό μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής για να αντισταθμίσει την αυξανόμενη γενειάδα . Επίσης όσο περισσότερες τρίχες έχετε στο πρόσωπό σας, τόσο περισσότερο ιδρώτα θα έχετε στο κεφάλι σας.

3. Στη Ρωσία, οι άνδρες έπρεπε να καταβάλλουν φόρο για να κρατήσουν τα γένια τους .

Θα έπρεπε να πληρώνουν έως και 100 ρούβλια το χρόνο . Ο Πέτρος ο Α΄ της Ρωσίας (ο Μέγας) θέσπισε τον φόρο αυτό, γιατί κατά βάθος θαύμαζε την ξυρισμένη εμφάνιση των ανδρών της Δύσης.

4. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δικαιολογημένα φοβούνται τις γενειάδες.

Η «πωγωνοφοβία» είναι ο αυξημένος φόβος για τα γένια και τους γενειοφόρους που οδηγεί σε συμπτώματα όπως η ναυτία, εφίδρωση και γρήγορη αναπνοή.

 fidel-castro-united-nations-19795. Είναι γνωστή η θεωρία, ότι η CIA σε μία προσπάθεια ταπείνωσης του Κάστρο τη δεκαετία του ’60, προσπάθησε να πλήξει το σήμα κατατεθέν του Φιντέλ Κάστρο, που ήταν τα πλούσια γένια του.

Το σχέδιό τους ήταν να φυτέψουν άλατα θαλλίου στα παπούτσια του, μια ιδιαίτερα τοξική ένωση που προκαλεί απώλεια μαλλιών. Το σχέδιο αυτό, όμως, όπως και πολλά σχέδια εξόντωσής του ποτέ δεν καρποφόρησαν.

6. Οι άνδρες στην Τουρκία ξυρίζουν τα γένια τους για να μην σχετίζονται με τους τζιχαντιστές .

Οι άνδρες αναφέρουν συχνά ότι πέφτουν θύματα και κατηγορούνται άδικα για συμμετοχή στην ISIS , εξαιτίας των γενειάδων τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των καλοξυρισμένων και περιποιημένων ανδρών στη χώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Χρήσιμες συμβουλές για να μη μυρίζει ο ιδρώτας σας

Η απίστευτη ιστορία του ανθρώπου που επί 40 χρόνια δεν κοιμήθηκε ούτε λεπτό.

Ό άνθρωπος που έγινε δέντρο- πως θεραπεύτηκε;

Η ζωή και η δράση της γυναίκας που άλλαξε παγκόσμια, την έννοια «τοκετός»