Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 8:20

Ποια 3 προβλήματα υγείας κρύβει το «σπάσιμο» των νυχιών;

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤα εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα, το οποίο, ωστόσο, εκτείνεται πέρα από την εξωτερική εμφάνιση. 

Υπάρχουν τρία σημαντικά προβλήματα υγείας, τα οποία μπορείτε να αντιληφθείτε, όταν τα νύχια σας γίνονται πιο ευαίσθητα. 

Ανεπάρκεια πρωτεΐνης

Τα νύχια σας αποτελούνται από κερατίνη. Η κερατίνη είναι ένας τύπος φυτικών ινών πρωτεΐνης και το εύκολο σπάσιμο των νυχιών μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είστε ανεπαρκείς σε αυτήν την πρωτεΐνη. Άλλα συμπτώματα της ανεπάρκειας πρωτεΐνης περιλαμβάνουν την απώλεια του μυϊκού τόνου, την τριχόπτωση, την κόπωση και την κακή επούλωση των πληγών.

broken.jpg4Αφυδάτωση

Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι ένα από τα πιο εμφανή σημάδια αφυδάτωσης. Ακόμα κι αν πίνετε υγρά, τα εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεστε περισσότερο νερό. Μπορεί να καταναλώνετε πάρα πολλά αναψυκτικά ή ποτά που περιέχουν καφεΐνη, τα οποία δεν σας ενυδατώνουν τόσο αποτελεσματικά όσο το σκέτο νερό. Άλλες ενδείξεις αφυδατωμένου σώματος είναι τα σκουρόχρωμα ούρα, η ξηρότητα του στόματος και η απώλεια της όρεξης.

Έλλειψη βιταμίνης

Το έδαφος, όπου παράγονται (έμμεσα ή άμεσα) και καλλιεργούνται σχεδόν όλες οι τροφές μπορεί παρουσιάζει έλλειψη σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά, φαινόμενο που γίνεται ολοένα και πιο έντονο τα τελευταία χρόνια. Αυτό έχει οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις στους ανθρώπους παγκοσμίως, ειδικά σε σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Γ, Δ, και Ε. Τα σημάδια ελλείψεων για αυτές τις θρεπτικές ουσίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα εύθραυστα νύχια που έχουν μια μπλε απόχρωση στο υπόστρωμα και εμφανίζουν εγκοπές στην κορυφογραμμή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Η φρικτή παραμόρφωση μιας φοιτήτριας που ο γιατρός της έδωσε λάθος φάρμακο ΦΩΤΟ

Πόσο μεγάλη μπορεί να γίνει μια τρίχα που έχει «γυρίσει ανάποδα μέσα στο δέρμα»; VIDEO

19χρονη «βασίλισσα της ομορφιάς», πεθαίνει από λάθος φάρμακα- καίγεται το δέρμα της

Δείτε ποια είναι τα τρόφιμα με τις αρνητικές θερμίδες: όσο περισσότερο τρώτε, τόσο περισσότερο βάρος χάνετε!