Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 1:27

Αυτό το μωράκι δεν το ήθελε πλέον η μητέρα του και το απέλασαν- δείτε το βλέμμα του

με την Αγγλίδα κοινωνική λειτουργό λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο. ο Βενιαμίν έχει τρομοκρατημένο βλέμμα

με την Αγγλίδα κοινωνική λειτουργό λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο. ο Βενιαμίν έχει τρομοκρατημένο βλέμμα

Ο Βενιαμίν είναι ένα μωράκι που γεννήθηκε στη Σλοβακία. Όταν ήταν ακόμη ημερών η μητέρα του μετακόμισε στην Αγγλία. Μόλις πήρε τα απαραίτητα χαρτιά για την παραμονή της, πήγε σε ένα ορφανοτροφείο στο Λίβερπουλ ένα βράδυ, και παράτησε το παιδί της. «Δεν μπορώ να τον ζήσω. Τον λένε Βενιαμίν. Φροντίστε τον» έγραψε σε ένα χαρτί και εξαφανίστηκε.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες τέθηκαν σε συναγερμό. Έπρεπε να βρεθεί η μητέρα, ειδάλλως το παιδί θα επέστρεφε στη χώρα που γεννήθηκε. Ο Βενιαμίν είναι μόλις 6 μηνών και βρέθηκε αντιμέτωπος με τους νόμους των μεγάλων. Οι κοινωνικοί λειτουργοί στο Λίβερπουλ, έκαναν ότι μπορούσαν να παρατείνουν την παραμονή του, όμως η δικαστική απόφαση και μάλιστα από τον αρχαιότερο Άγγλο δικαστή σε θέματα παιδιών, τον Sir James Munby.

 

Μπαίνουν στο αεροπλάνο για την απέλαση

Μπαίνουν στο αεροπλάνο για την απέλαση

Ο νόμος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σαφής: «Εάν είχε γεννηθεί στο Λίβερπουλ, τότε θα μπορούσε να πάρει την υπηκοότητα και να παραμείνει στην Αγγλία. Όμως από το 2006, τα μωρά που γεννήθηκαν εκτός των ορίων της ΕΕ, για να πάρουν την υπηκοότητα πρέπει τουλάχιστον ο ένας γονέας να ζει στην Αγγλία επί 5 χρόνια. Και η μητέρα του μικρούλη, όχι μόνο τον είχε εγκαταλείψει αλλά δεν είχε συμπληρώσει καν χρόνο στην Αγγλία. Τεχνικά ο Βενιαμίν είναι Σλοβάκος πολίτης. Ο δικαστής έβγαλε την απόφαση: «Να απελαθεί και να δοθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες της Μπρατισλάβα».

Στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα περίμεναν τον Βενιαμίν Σλοβάκες κοινωνικές λειτουργοί

Στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα περίμεναν τον Βενιαμίν Σλοβάκες κοινωνικές λειτουργοί

Η πτήση από το Λίβερπουλ στη Μπρατισλάβα, διήρκησε 2 ώρες και 40 λεπτά. Οι 2 κοινωνικοί λειτουργοί που συνόδευαν τον Βενιαμίν, τον είχαν συνέχεια αγκαλιά και έκλαιγαν. Δεν πίστευαν ότι αυτό το παιδάκι θα πάει σε ένα άγνωστο μέλλον. Το βλέμμα του παιδιού τα λέει όλα. Μπορεί να μην καταλαβαίνει τι γίνεται και που πάει, αλλά σίγουρα νιώθει. Νιώθει ότι εκείνοι οι άνθρωποι τον αγαπάνε, νιώθει ότι η μητέρα του τον εγκατέλειψε, νιώθει ότι είναι μόλις ένα θύμα 6 μηνών ενός νόμου που δεν έλαβε τίποτε άλλο στα υπόψιν του, παρά μόνο το «γράμμα, τα εδάφια και τις παραγράφους».

 Brit Social Services Return Slovak Mums Baby To Homeland

Το ορφανοτροφείο στο Λίβερπουλ, έχει ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, όμως μέχρι να γίνει το εφετείο ο μικρούλης θα πρέπει να παραμείνει στη Σλοβακία. Η Andrea Cisarova, εκπρόσωπος του κέντρου Νομικής Προστασίας του Παιδιού στη Σλοβακία, δήλωσε: «Το μωρό είναι σχεδόν νεογέννητο. Οι αρχές της Αγγλίας αποφάσισαν να το δώσουν σε εμάς. Ίσως να είναι και για το καλό του».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και όμως οι μπούληδες έκαναν τη ζωή αυτού του κοριτσιού αβίωτη- τι συνέβη όμως μετά;

Μια βουβή κραυγή για το μπούλινγκ που σοκάρει- θα αντέξετε να δείτε το βίντεο μέχρι τέλους;

Πως θα αναγνωρίσουμε την αυτοκτονική συμπεριφορά σε ένα νέο ή έφηβο;

Η φρίκη ενός παιδιού, όταν οι γονείς του μαλώνουν άγρια στο σπίτι VIDEO