Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 1:32

Προσοχή στο μπιμπερό, μπορεί να παραμορφώσει το πρόσωπο του βρέφους

bib3

Μέχρι το μωρό να φτάσει τουλάχιστον 4 ετών τα οστά του προσώπου του, διαπλάθονται και μορφοποιούνται. Καθημερινά ακόμη και από τον τρόπο που τρώνε ή θηλάζουν τα ευαίσθητα αυτά οστά, δέχονται εξωτερικές δυνάμεις που επηρεάζουν την ανάπτυξη τους.

Για παράδειγμα έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να συμβούν τα εξής: Η άνω οδοντοστοιχία να εφιππεύει την κάτω οδοντοστοιχία, με αποτέλεσμα το στόμα να μην κλείνει σωστά. Νεότερη έρευνα μάλιστα δείχνει ότι όσα μωρά θηλάζουν για περισσότερο από 12 μήνες έχουν 20 φορές μικρότερη πιθανότητα για ανώμαλη σύγκλιση των δοντιών. Επίσης με το μπιμπερό μπορεί η κάτω γνάθος να γίνει μακρόστενη και να υποχωρεί ελαφρά προς τα πίσω. Ή μπορεί να δόντια να συναθροίζονται και να βγαίνουν όλα, σε ένα σημείο. Ακόμη είναι αυξημένες οι πιθανότητες, η υπερώα στην άνω γνάθο να γίνει βαθιά και μακρόστενη, τοξωτή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά μόνο τον μητρικό θηλασμό για τον οποίο τονίζει πως έχει μόνο οφέλη και φυσικά και ανατομικά οφέλη, αφού, βοηθάει να αναπτυχθεί ο σωστός τρόπος κατάποσης και συμβάλλει στην κατάλληλη ανάπτυξη των μυών και τον οστών γύρω από το στόμα.

bib4

Πριν μερικά χρόνια μάλιστα το πανεπιστήμιο του Ρίο στη Βραζιλία διαπίστωσε ύστερα από μελέτη την τεράστια σημασία που έχει το στήθος της μητέρας σε σχέση με το μπιμπερό. Οι επιστήμονες έβαλαν 202 νεογέννητα να θηλάσουν για ένα εξάμηνο. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε 2 ομάδες των 101 παιδιών. Η πρώτη ομάδα έπινε γάλα και άλλα υγρά από ποτηράκι και η δεύτερη από μπιμπερό. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως 17% περισσότερα παιδιά που έπιναν με μπιμπερό είχαν πάντα ανοιχτό το στόμα τους και δεν έκλειναν τα χείλια τους.

bib1Η γλώσσα βρισκόταν στη φυσιολογική της θέση μέσα στο στόμα σε 26% λιγότερα παιδιά με μπιμπερό. Το 63% των παιδιών που έπιναν από μπιμπερό ανέπνεαν αποκλειστικά από το στόμα – πράγμα καθόλου σωστό – συγκρινόμενα με 31% των παιδιών που δε χρησιμοποιούσαν μπιμπερό. Η υπερώα ήταν παραμορφωμένη σε διπλάσιο αριθμό παιδιών που συνέχιζαν να πίνουν με μπιμπερό.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως το μπιμπερό πρέπει εάν είναι να χρησιμοποιηθεί, αυτό να γίνεται μετά τον χρόνο και όχι νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί δεν θα θέλατε τα παιδιά σας να πάνε ΠΟΤΕ σε αυτά τα σχολεία;

Σε ποια χώρα τα παιδιά είναι συνέχεια ευτυχισμένα; Γιατί τα Ελληνόπουλα δεν βρίσκονται στη λίστα;

Η μικρότερη μητέρα που έζησε ποτέ: Γέννησε το παιδί της όταν ήταν η ίδια…5 χρονών!

Ποια χημικά στα τρόφιμα, μας προκαλούν κατάθλιψη και μας παχαίνουν

Δείτε 10 παιδιά που μεγάλωσαν και ανατράφηκαν μόνο από ζώα VIDEO