Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 4:11

Ο αυνανισμός με αριθμούς – σε ποια ηλικία ξεκινάει το ερωτικό παιχνίδι με τον εαυτό μας;

avn2

Πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση να σας πούμε ότι δεν πρόκειται για επιστημονική έρευνα, αλλά ουσιαστικά για στατιστική έρευνα που έκανε μεγάλη εταιρία με ερωτικά παιχνίδια των ΗΠΑ. (Η εταιρία ονομάζεται we vibe και κατασκευάζει sex toys). Στην έρευνα ερωτήθηκαν 600 άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 20 μέχρι και 70 χρόνων. Δεν υπήρχε περιορισμός, το δείγμα περιλάμβανε και παντρεμένους και σε σχέση και ανθρώπους που ήταν μόνοι τους.

avn4

Οι απαντήσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον: Για παράδειγμα, άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται στην ηλικία των 22 μέχρι των 34 δήλωσαν πως δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα να μιλούν για τον αυνανισμό τους, στην παρέα τους, ενώ όλοι συμφωνούν πως το ίντερνετ και η τηλεόραση έχουν συμβάλλει στο να μην θεωρείται ταμπού πλέον το θέμα της αυτοικανοποίησης.

Σε άλλη ερώτηση σχεδόν 5 στους δέκα (47%) απάντησαν ότι άρχισαν να αυτοικανοποιούνται στην ηλικία της εφηβείας ξεκινώντας από τα 13 χρόνια μέχρι τα 18. Σε ότι αφορά πάντως τις γυναίκες 2 στις 10 δήλωσαν ότι δεν είχαν δοκιμάσει να αυνανιστούν μέχρι να φτάσουν στην ηλικία των 20.

Ποιο είναι όμως το αγαπημένο μέρος που προτιμούν για να αυτοικανοποιηθούν; Σε συντριπτικό ποσοστό 80% είναι το υπνοδωμάτιο και ακολουθεί το μπάνιο, αλλά και ο καναπές. Πάντως το 20% των ανδρών και το 19% των γυναικών έχουν ψηλά στη λίστα και το αυτοκίνητο. Υπήρχε και ένα ποσοστό ανδρών (6%) που δήλωσε ότι το έχει κάνει μέσε στο αεροπλάνο, στο τρένο και στο λεωφορείο.

avn3

Οι λόγοι που ωθούν κάποιον στην αυτοικανοποίηση σύμφωνα με την έρευνα είναι οι εξής: η διάθεση, ο ερεθισμός, ο ενθουσιασμός για μια νέα γνωριμία, η αποφόρτιση από το άγχος και η… βαρεμάρα.

Το 82% των ερωτηθέντων, ανδρών και γυναικών δήλωσε πως αυνανίζεται περισσότερο τους χειμερινούς μήνες. Ενώ το 68% πως προτιμά να αυτοϊκανοποιείται χρησιμοποιώντας τα χέρια, το 26% δήλωσε πως προτιμά τον δονητή, ενώ ένα 6% κάποιο άλλο ερωτικό βοήθημα.

Σε ότι αφορά τις γυναίκες που ρωτήθηκαν στην έρευνα το 55% δήλωσε πως αυνανίζεται μια φορά την εβδομάδα. Οι μισές ότι χρησιμοποιούν δονητή όταν είναι μόνες τους, ενώ το 27% ότι τον χρησιμοποιούν και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης με τον σύντροφό τους.

Τέλος να σας αναφέρουμε πως 3 στις 4 γυναίκες δήλωσαν ότι αυνανίζονται το ίδιο όταν βρίσκονται σε μια σχέση και το ίδιο όταν είναι μόνες τους. Επίσης 4 στις 10 είπαν πως τις ερεθίζει να αυτοικανοποιούνται μπροστά στον σύντροφο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι μύθοι για τον αυνανισμό που καταρρίπτονται- τι δεν πρόκειται να πάθετε ποτέ

KORO: Ο τρόμος του άνδρα μην συρρικνωθούν ξαφνικά τα γεννητικά του όργανα

Περίεργοι νόμοι περί σεξ: Σε ποια χώρα ο αυνανισμός τιμωρείται με αποκεφαλισμό;

Κάντε πολύ σεξ για να γίνετε πιο έξυπνοι