Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 3:21

Χορηγούν ναρκωτικό ΈΚΣΤΑΣΗ σε αυτιστικούς- ποιοι το κάνουν; Για ποιο λόγο;

xtacy2

Και όμως μπορεί το έκσταση να βοηθήσει τους ανθρώπους με αυτισμό και να μειώσει την αμηχανία που νιώθουν όταν βρίσκονται ανάμεσα σε κόσμο ή αγνώστους; Το Biomedical Research Institute του Λος Άντζελες και το Multidisciplinary Association of Psychedelic Studies, ύστερα από έρευνες ανακοίνωσαν ότι η χορήγηση χαπιών του ναρκωτικού μπορεί να βοηθήσει.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μια καθαρή δόση από το ναρκωτικό έκσταση, που είναι γνωστό με τον χημικό του τύπο MDMA, μπορεί να βοηθήσει μερικώς τους ανθρώπους με αυτισμό, και να μειώσει το άγχος τους όταν βρίσκονται κάπου με κόσμο. Οι επιστήμονες δημοσίευσαν τη μελέτη τους στο επιστημονικό περιοδικό Progress in Neuro-Psychopharmacology & Biological Psychiatry journal

Πάντως στις ΗΠΑ η επιστημονική κοινότητα έχει χωριστεί στη μέση, αφού μετά το 1985, το έκσταση απαγορεύτηκε για φαρμακευτική ή θεραπευτική χρήση. Είχε αρχίσει να χρησιμοποιείται για αυτούς τους σκοπούς από τις αρχές της δεκαετίας του 50. Πάντως το 72% των ανθρώπων με αυτισμό που το δοκίμασαν παρουσίασαν χαμηλότερα επίπεδα άγχους, και ένιωθαν μεγαλύτερη άνεση στις κοινωνικές συναναστροφές τους.

Το συγκεκριμένο ναρκωτικό έγινε γνωστό από τα διάφορα rave party. Οι νεαροί που το έπαιρναν τότε έλεγαν πως τους δημιουργεί μια αίσθηση συναισθηματικής ζεστασιάς, αίσθηση ευημερίας και συμπάθειας προς όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Αυτισμός σημαίνει….» : 26 φωτογραφίες, για να δείτε τον αυτισμό με άλλα μάτια

«Ο μικρός μου αδελφός από το φεγγάρι»: Το πιο συγκινητικό βίντεο για την διαφορετικότητα