Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 4:27

Αυτοί είναι οι συχνότεροι τραυματισμοί μιας μπαλαρίνας ΦΩΤΟ

ballet2

Η ζωή μιας μπαλαρίνας είναι σκληρή. Καθημερινή επίπονη προπόνηση, τραυματισμοί, απογοητεύσεις, συνθέτουν ένα σκηνικό διαφορετικό από αυτό που έχουμε πλάσει στο μυαλό μας όσοι είμαστε έξω από τον… χορό. Το χειροκρότημα του κοινού βέβαια είναι κάτι ανεκτίμητο.

ballet3

Τα πουέντ, τα ειδικά παπούτσια της μπαλαρίνας ευθύνονται για πολλούς τραυματισμούς. Τα πόδια και τα νύχια της μπαλαρίνας δέχονται εξωπραγματικές πιέσεις που παραμορφώνουν τα δάχτυλα. Προκαλούν τραυματισμούς, κάλους, και παρωνυχίδες, η αποκατάσταση των οποίων σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δύσκολη.

Πολλές χορεύτριες μπαλέτου παθαίνουν λοιμώξεις στα νύχια οι οποίες εάν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή μπορεί να χρειαστεί μέχρι και χειρουργείο. Πολλές αφαιρούν τα νύχια τους ολοκληρωτικά.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα προβλήματα, όπως θέματα ανορεξίας για να διατηρούν τα κιλά τους, ή ψυχικής υπερκόπωσης λόγω του άγχους και του ανταγωνισμού.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο τα ματωμένα πόδια…

Φυσικά το μπαλέτο είναι μια εκπληκτική γυμναστική, και ένας υπέροχος τρόπος χορού και έκφρασης. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε…

 ballet01

Δείτε φωτό

ballet8ballet1

ballet4

ballet9

ballet6

ballet5

ballet7

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι 10 πιο παράξενες και ακραίες φοβίες

Gadget δονητής – εμφύτευμα, ενεργοποιείται από το κινητό!

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο, που θα σας κάνει να μην ξαναστείλετε μήνυμα στο κινητό σας, ενώ οδηγείτε

Δείτε τι αφαίρεσαν οι γιατροί από το στομάχι μιας 5χρονης και θα σοκαριστείτε όπως και εκείνοι