Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 19:45

Διαβάστε τι μπορεί να πάθετε εάν κάνετε περισσότερα από 20 λεπτά να φτάσετε στη δουλειά σας

kinisi2

Καναδοί αναλυτές και επιστήμονες διαπίστωσαν πως όταν κάνουμε περισσότερο από 20 λεπτά να φτάσουμε στη δουλειά μας, τότε νιώθουμε αμέσως το περίφημο burn out, μια εξάντληση τόσο δυνατή, σαν να έχουν αφαιρέσει κάθε ίχνος ενέργειας από μέσα μας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι σημερινοί ρυθμοί μετακίνησης, μποτιλιάρισμα, άγχος να προλάβετε κτλ κτλ δημιουργούν εξάντληση τόσο σωματική όσο και συναισθηματική. Και εάν αναρωτηθείτε κατά πόσο το μεταφορικό μέσο διαδραματίζει ρόλο στο burn out, σας λέμε πως δεν διαδραματίζει. Το ίδιο σας εξαντλεί εάν πηγαίνετε με αυτοκίνητο κολλημένο σε μποτιλιάρισμα, ή με λεωφορείο, ή ακόμη και με ποδήλατο. Εκείνο που διαδραματίζει ρόλο είναι η περιοχή και όχι το μέσο.

Για παράδειγμα είναι διαφορετικό να εργάζεται κάποιος στο κέντρο της πόλης και να οδηγεί στο μποτιλιάρισμα και να φτάνει στη δουλειά του ύστερα από 25 λεπτά και διαφορετικό να οδηγεί κάποιος απλά επί 25 λεπτά στην παραλία για να φτάσει στο γραφείο του.

kinisi3

Η υπεύθυνη της έρευνας του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ καθηγήτρια Annie Barreck, δήλωσε: «Όταν κάνουμε να φτάσουμε στο γραφείο περισσότερο από 20 λεπτά, λειτουργούν κάποιοι μηχανισμοί του εγκεφάλου και νιώθουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο, κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει. Αυτό αυξάνει τα επίπεδα άγχους και στο 20λεπτο μας εξαντλεί.» Προηγούμενη έρευνα Άγγλων επιστημόνων σε ανθρώπους που μετακινούνται στο κέντρο του Λονδίνου είχε δείξει ότι όσο καθυστερούσαν έστω και λίγο, τόσο αυξάνονταν οι καρδιακοί τους παλμοί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπάρχει φυλή στον κόσμο, που οι άνθρωποι ζουν μέχρι 120 χρόνια και οι γυναίκες αρχίζουν να γεννούν στα 65 τους?

6 συμβουλές για υγιεινή ζωή απ” όλο τον κόσμο!

Απίστευτοι τρόποι για να υπολογίζετε πόση ποσότητα φαγητού πρέπει να τρώτε

5 τροφές που δεν πρέπει να τρώτε μετά τις 8 το βράδυ