Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 1:37

Δείτε τι αφαίρεσαν οι γιατροί από το στομάχι μιας 5χρονης και θα σοκαριστείτε όπως και εκείνοι

 

rapsyndr1

Το σύνδρομο της Ραπουνζέλ, ή αλλιώς η τριχοτιλλομανία, είναι μια διαταραχή κατά την οποία το άτομο ξεριζώνει τις τρίχες του κεφαλιού του μια μια, αργά αργά. Όταν δε στη συνέχεια τις τρίχες αυτές τις καταπίνει μιλάμε και για τριχοφαγία.

Μια πεντάχρονη από την Αδελαίδα της Αυστραλίας, παραπονιόταν στη μητέρα της ότι την πονάει το στομάχι και η κοιλίτσα της. Η μητέρα θεώρησε πως δεν είναι κάτι σοβαρό, ίσως μια ίωση από τον παιδικό σταθμό, και δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Βέβαια εάν ήταν λίγο πιο παρατηρητική θα έβλεπε πως η μικρούλα είχε σταματήσει να τρώει όπως πριν. Της είχε κοπεί και η όρεξη. Λίγες ημέρες αργότερα ένα τηλεφώνημα από το σχολείο την έκανε να παγώσει: «Μεταφέραμε την κόρη σας στο νοσοκομείο με φρικτούς πόνους στο στομάχι. Πρέπει να πάτε αμέσως εκεί…»

rapsyndr2

Στο νοσοκομείο οι γιατροί της είπαν ότι υπέβαλλαν την κόρη της σε όλες τις εξετάσεις και ότι εντόπισαν στο στομάχι της μια μάζα, η οποία δεν έχει να κάνει με τον καρκίνο. Εντόπισαν μια τεράστια μάζα τριχών και μαλλιών. «Η κόρη σας πάσχει από το σύνδρομο της Ραπουνζέλ. Πρέπει να την χειρουργήσουμε και να βγάλουμε έξω αυτή την τρίχινη μάζα» της είπαν.

rapsyndr3

Το σύνδρομο είναι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς έχουν καταγραφεί μόλις 120 περιστατικά στην ιατρική βιβλιογραφία. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις επρόκειτο για νεαρές κοπέλες. Από ψυχολογικής άποψης σημαίνει πολλά, σημαίνει άγχος, ίσως πίεση, ίσως ανασφάλεια, οι χειρουργοί στην Αδελαίδα συνέστησαν στη μητέρα πάντως, μετά την επέμβαση η μικρή να επισκεφτεί κάποιον παιδοψυχολόγο.

rapsyndr4

Η επέμβαση έγινε και μάλιστα με τη διαδικασία του επείγοντος περιστατικού, αφού η τρίχινη μάζα (τριχοπίλημα) προκαλούσε έντονους πόνους και ναυτία και κάθε καθυστέρηση θα μπορούσε να δημιουργήσει μόνιμες βλάβες στο γαστρεντερικό. Η τρίχινη μάζα που αφαιρέθηκε ζύγιζε 125 γραμμάρια (φανταστείτε η 5χρονη είχε ξεριζώσει 125 γραμμάρια τρίχες από το κεφαλάκι της) και ο όγκος της ξεπερνούσε τον όγκο ενός μεγάλου μήλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παράλυτος άνδρας, καταφέρνει να ανοίξει ένα κουτάκι μπύρας με τη δύναμη της σκέψης του VIDEO

Θα παρατούσατε το παιδί σας σε μια ερημιά; το εκπληκτικό βίντεο που ραγίζει καρδιές

Αυτό το μωράκι δεν το ήθελε πλέον η μητέρα του και το απέλασαν- δείτε το βλέμμα του

Τι μπορεί να πάθει κάποιος άνδρας που εκσπερματώνει τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα;

Γιατί δεν περνούσε ο πονοκέφαλος; Τι ζούσε στο κεφάλι του για μήνες;

Πότε ο Χίτλερ έχασε τον ένα του όρχι; Ποια ήταν η σχέση του με τις φουσκωτές κούκλες για σεξ;