Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 17:09

Μητέρες σιδερώνουν τα στήθη εφήβων κοριτσιών για να τα προστατεύσουν από τους βιασμούς VIDEO

brironing1

Αυτά συμβαίνουν στο Καμερούν, σε κάποιες υποβαθμισμένες και υπανάπτυκτες περιοχές. Πιστεύουν πως το να σιδερώσεις με πυρακτωμένα αντικείμενα το στήθος μιας έφηβης, την απαλλάσσεις από το να εμφανίσει όταν γίνει γυναίκα, ένα μεγάλο στήθος, κάτι που για εκείνους είναι μια μορφή κατάρας.

Και όμως στο Καμερούν θεωρούν πως όταν μια έφηβη μεγαλώσει και εμφανίσει ένα μεγάλο και πλήρως αναπτυγμένο στήθος, τότε κινδυνεύει από τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κινδυνεύει να πέσει θύμα βιασμού. Κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι θα μείνει έγκυος και θα αμαυρώσει το όνομα της οικογένειας.

brironing3

Συνήθως πυρακτώνουν ένα μεγάλο κυλινδρικό ξύλο με το οποίο στη συνέχεια σαν πλάστη, σιδερώνουν τα υπό ανάπτυξη στήθη των έφηβων κοριτσιών. Χρησιμοποιούν επίσης, μυλόπετρες, σφυριά, μπανάνες, μεγάλα φύλλα μπανανιάς, κουτάλες, σπάτουλες καθώς και κέλυφη καρύδας.

Το απάνθρωπο αυτό βασανιστήριο είναι διαδεδομένο ανάμεσα και στις 200 εθνοτικές ομάδες που αποτελούν το Καμερούν. Σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες τουλάχιστον μια στις 4 έφηβες, θα περάσει από τη φριχτή αυτή δοκιμασία. Αυτό αντιστοιχεί σε 4.000.000 κορίτσια…

brironig2

Το σιδέρωμα των μαστών είναι εξαιρετικά επώδυνο, καταστρέφει τους ιστούς, επηρεάζει το θηλασμό και αν και δεν έχουν γίνει επιστημονικές έρευνες πολλοί γιατροί τονίζουν ότι συμβάλλει στην εμφάνιση καρκίνου, από τις κύστες που δημιουργούνται κατά τη διαδικασία. Δεν μιλάμε για τις μολύνσεις που προκύπτουν, τα αποστήματα και τις ανωμαλίες στη μορφολογία του στήθους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι σημαίνει όταν μια γυναίκα διαθέτει μεγάλα οπίσθια;

Πειράματα σε ανθρώπους και ζώα, που σοκάρουν ΦΩΤΟ

Δείτε τι αφαίρεσαν οι γιατροί από το στομάχι μιας 5χρονης και θα σοκαριστείτε όπως και εκείνοι

Θα παρατούσατε το παιδί σας σε μια ερημιά; το εκπληκτικό βίντεο που ραγίζει καρδιές

Αυτό το μωράκι δεν το ήθελε πλέον η μητέρα του και το απέλασαν- δείτε το βλέμμα του

Οι 10 πιο παράξενες και ακραίες φοβίες

Διαβάστε τι μπορεί να πάθετε εάν κάνετε περισσότερα από 20 λεπτά να φτάσετε στη δουλειά σας