Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 19:21

Τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού, απολαμβάνουν περισσότερο τη σχέση και το σεξ

housework11Μπορεί να υπάρξει σχέση, μεταξύ του καταμερισμού των εργασιών στην καθημερινότητα, με τη συχνότητα και την ποιότητα των σεξουαλικών επαφών, ανάμεσα στα ζευγάρια; Φυσικά, και μάλιστα υπάρχουν πολλές μελέτες με πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, που το αποδεικνύουν.

Σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές…

Παλαιότερη μελέτη, λοιπόν, είχε διαπιστώσει ότι τα ζευγάρια που υιοθετούν τους παραδοσιακούς ρόλους – με τις συζύγους να μαγειρεύουν, να καθαρίζουν και να αναλαμβάνουν τα ψώνια των δύο φύλων, ενώ οι άνδρες φροντίζουν τον κήπο, πληρώνουν τους λογαριασμούς και συντηρούν το αυτοκίνητο, έκαναν housework.jpg5περισσότερο σεξ.

Αλλά πριν οι αρσενικοί αναγνώστες – που αναμένουν πώς και πώς την αποκατάσταση των παραδοσιακών τους ρόλων, ενθουσιαστούν με αυτά τα αποτελέσματα – είναι καλύτερα να περιμένουν λίγο:

Μια πολύ διαφορετική εικόνα προκύπτει από μία νεότερη μελέτη η οποία δίνει μια πιο προσεκτική ματιά στην εξέλιξη των σχέσεων μέσα στο γάμο. Η μελέτη αναφέρει ότι ένας ουδέτερος φυλετικός καταμερισμός της εργασίας στο σπίτι δεν οδηγεί σε μείωση της σεξουαλικής συχνότητας ή ικανοποίησης. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αυξήσει και τις δύο.

 Tί δείχνουν οι νέες μελέτες;

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, διεπίστωσαν ότι η προηγούμενη μελέτη απέτυχε να απεικονίσει με ακρίβεια την τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων, διότι στηρίχθηκε σε στοιχεία που συλλέγονται στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές του της δεκαετίας του 1990. Η νέα έρευνα, εν τω μεταξύ, βασίστηκε σε δεδομένα από μια οικογενειακή και housework.jpg4συντροφική έρευνα του 2006.

housework.jpg3Η νέα μελέτη, λοιπόν, επανεξέτασε τις δουλειές του σπιτιού και την οικειότητα των ζευγαριών και τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στη μελέτη δείχνουν ότι η ίση κατανομή της εργασίας στο σπίτι δεν οδηγεί σε μειωμένη σεξουαλική συχνότητα και ικανοποίηση. Στην πραγματικότητα, τα ισότιμα ζευγάρια έχουν παρόμοια και μερικές φορές καλύτερη σεξουαλική ζωή από τους αντίστοιχους «συμβατικούς» συντρόφους.

Οι σχέσεις έχουν γίνει πιο ευέλικτες

Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να κάνουν τις περισσότερες από τις δουλειές του σπιτιού, η έρευνα δείχνει ότι αυτό το φαινόμενο σταδιακά αλλάζει και εξελίσσεται. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η νέα έρευνα αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι έχουν αναπτυχθεί για να ευνοούν την ευελιξία όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά. «Οι συμπεριφορές παρουσιάζουν μια μεγάλη διαφορά», είπε. «Τα ζευγάρια σήμερα έχουν πρότυπα για να διαπιστώσουν αν αυτά δουλεύουν housework.jpg2στη σχέση τους. Στη δεκαετία του ’80, τα ζευγάρια ήταν οι προπομποί της αλλαγής. Τα σημερινά ζευγάρια έχουν αυτά τα παραδείγματα για να ακολουθήσουν, με αποτέλεσμα να καλλιεργούν την υψηλότερη ποιότητα των σχέσεων».

Και προσθέτουν: «Νομίζω ότι ως άνθρωποι αλλά και ως ζευγάρια έχουμε μετακινηθεί από το στάδιο όπου επιδιώκαμε τον έντονο καταμερισμό της εργασίας. Είναι σαφές τί αποζητά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Μακροπρόθεσμα και καθώς οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν και να αγωνίζονται για τις πολιτικές που προωθούν την ισότητα των φύλων στο σπίτι και την εργασία, θα είναι σε θέση να επιτύχουν τους στόχους τους».

Αυτή η μελέτη είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι για τη συνεχή εξέλιξη των ανδρών και των γυναικών στις σχέσεις καθώς η ισοτιμία και η εμπιστοσύνη καθορίζουν την πορεία της σχέσης και όχι οι δουλειές του σπιτιού.

Πηγή: Georgia State University

αναδημοσίευση από:http: www.psychologynow.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

10 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάθε μέρα

 «Πατέρας και κόρη»: Η τρυφερή-βραβευμένη με Οσκαρ-ταινία μικρού μήκους, που αποτυπώνει αυτή τη μοναδική σχέση

Δείτε τις απίστευτες αντιδράσεις παιδιών, στη θέα γκέι ζευγαριών που παντρεύονται (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί οι παππούδες κακομαθαίνουν τα εγγόνια τους; Τι μπορείτε να κάνετε;

Οι 10 πιο παράξενες και ακραίες φοβίες