Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 22:18

Δείτε το μωράκι που γεννήθηκε χωρίς μύτη- τι σκέφτηκαν οι γιατροί για να την αποκαταστήσουν; ΦΩΤΟ

amito3

Η Grainne είναι 31 ετών και ο σ’υζυγος της ο Nathan είναι 33. όταν η Grainne, ήταν έγκυος σε έναν από τους υπερήχους παρακολούθησης, οι γιατροί έμειναν με το στόμα ανοιχτό: «Ξέρετε βλέπουμε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το κοριτσάκι σας δεν έχει μύτη». Οι γονείς πάγωσαν. Πως είναι δυνατόν να γεννηθεί ένα παιδάκι δίχως μύτη;

 amito5

Και όμως η κορούλα της η Tess, είναι μια από τις 47 περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται ρινική αγενεσία (arrhinia). Πρόκειται για μια πάθηση κατά την οποία το παιδί γεννιέται με πλήρη ή μερική απουσία της μύτης.

 amito1

Οι γιατροί στην Ιρλανδία που την εξέτασαν καθώς μεγάλωνε διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε καμία άλλη ανωμαλία στο πρόσωπο και το μόνο που έλειπε ήταν η μύτη. Αυτό σήμρα μπορεί να διορθωθεί. Αποφάσισαν με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή (3d) να δημιουργήσουν ένα μόσχευμα το οποίο τθα το τοποθετήσουν στη θέση της μύτης. Σιγά σιγά το μόσχευμα θα αναπτυχθεί και ευελπιστούν μετά από χρόνια η μικρούλα να έχει μια πλήρως σε γενικές γραμμές, σχηματισμένη μύτη.

amito2

Θα μπορούσε βέβαια να γίνει και μια άλλη προσθετική επέμβαση, αλλά οι γονείς θεώρησαν ότι θα ήταν μια επιθετική επέμβαση στο πρόσωπο του παιδιού τους και προτίμησαν αυτή με το μόσχευμα. Βέβαια κάθε 2 έτη η μικρούλα θα μπαίνει στο χειρουργείο και οι γιατροί θα εξετάζουν εάν το μόσχευμα αναπτύσσεται φυσιολογικά σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο της.

 

η διαδικασία με το μόσχευμα πέτυχε

η διαδικασία με το μόσχευμα πέτυχε

Η μικρούλα θα έχει σε μερικά χρόνια μια μύτη, όμως αυτή δεν θα διαθέτει ιγμόρεια, και δεν θα διαθέτει φυσικά την αίσθηση της όσφρησης. Όμως η νέα μύτη (εκτός από το αισθητικό) θα την βοηθάει να αναπνέει όπως όλοι, να βήχει, και να φταρνίζεται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι είναι οι ήρωες με τα δερμάτινα που προστατεύουν κακοποιημένα παιδάκια;

Μητέρες σιδερώνουν τα στήθη εφήβων κοριτσιών για να τα προστατεύσουν από τους βιασμούς VIDEO

Δείτε τι αφαίρεσαν οι γιατροί από το στομάχι μιας 5χρονης και θα σοκαριστείτε όπως και εκείνοι

Θα παρατούσατε το παιδί σας σε μια ερημιά; το εκπληκτικό βίντεο που ραγίζει καρδιές

Αυτό το μωράκι δεν το ήθελε πλέον η μητέρα του και το απέλασαν- δείτε το βλέμμα του