Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 13:41

Υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, δίχως νάρκωση- είχε τα μάτια ανοιχτά!!!

anixti3

Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο Bangalore Fortis στην Ινδία. Ο ασθενής Swaroup Anand, 23, είχε σοβαρό πρόβλημα καρδιάς. Η ιατρική ομάδα αποφάσισε να μην γίνει ολική νάρκωση, αλλά ο ασθενής να πάρει επισκληρίδιο και να χάσει τις αισθήσεις του από τον λαιμό και κάτω.

 anixti1

Και εάν νομίζετε ότι πρόκειται για πρωτοποριακή επέμβαση κάνετε λάθος. Ο επικεφαλής ιατρός δρ Vivek Jawal, έχει στο ενεργητικό του από το 1999, άλλες 600 τέτοιες επεμβάσεις. Ο ίδιος τονίζει: «με τη μέθοδο αυτή έχουμε μόνο πλεονεκτήματα. Χορηγούμε στον ασθενή ένα ήπιο ηρεμιστικό και στόχος μας είναι να παρεμβαίνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο στη λειτουργία της καρδιάς. Επίσης αφού είναι ξύπνιος μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε λειτουργίες όπως η αναπνοή και ο ρυθμός της, πολύ καλύτερα.»

 anixtiarx

Και εάν αναρωτιέστε τι γίνεται μετά το τέλος της επέμβασης, από την άποψη της μνήμης του ασθενούς που θα θυμάται να τον έχουν «ανοιχτό» με την καρδιά έξω, ο δρ Jawal, τονίζει πως με το ηρεμιστικό που χορηγείται ουσιαστικά σβήνει και η μνήμη του για να μην έχει εικόνες στο μέλλον που θα του προκαλέσουν άγχος.

anixti01 anixti02

Σας λέμε επίσης ότι ο ασθενής μπορεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης να ζητήσει να ακούσει μουσική, πράγμα που δεν του απαγορεύουν οι γιατροί, ή να διαβάσει κάποιος βιβλίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε το μωράκι που γεννήθηκε χωρίς μύτη- τι σκέφτηκαν οι γιατροί για να την αποκαταστήσουν; ΦΩΤΟ

Ποιοι είναι οι ήρωες με τα δερμάτινα που προστατεύουν κακοποιημένα παιδάκια;

Μητέρες σιδερώνουν τα στήθη εφήβων κοριτσιών για να τα προστατεύσουν από τους βιασμούς VIDEO

Δείτε τι αφαίρεσαν οι γιατροί από το στομάχι μιας 5χρονης και θα σοκαριστείτε όπως και εκείνοι