Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 13:12

Ποιοι είναι οι ήρωες με τα δερμάτινα που προστατεύουν κακοποιημένα παιδάκια;

baca4

Εάν κάποιος τους δει, θα τρομάξει. Είναι όλοι τους γιγαντόσωμοι, οδηγούν μηχανές Harely, φορούν δερμάτινα, έχουν μούσια και άγριο βλέμμα. Όμως η ψυχή τους είναι τόσο ευαίσθητη, όσο η ψυχή ενός μικρού παιδιού που το κακοποιούν.

Δεν ονομάζονται Hells Angels, όπως η συμμορία με τις Harley που έσπειρε τον φόβο στους Αμερικάνικους αυτοκινητόδρομους. Ονομάζονται BACAs και το όνομα τους βγαίνει από τα αρχικά Bickers Against Child Abuse. Είναι οι ήρωες με τα δερμάτινα, που προστατεύουν παιδάκια και μητέρες που έχουν κακοποιηθεί μέσα στην οικογένεια τους.

baca3

Οι ήρωες με τα δερμάτινα, οι Bacas, ήταν οι περισσότεροι ως παιδιά, και εκείνοι θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Όταν μεγάλωσαν άρχισαν να δραστηριοποιούνται και να προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες, μέχρι που κάποια στιγμή κατάλαβαν ότι οι νόμοι έχουν διάφορα παραθυράκια για να την γλυτώσει κάποιος γονέας που βαράει και κακοποιεί το παιδί του. Τότε αποφάσισαν να δράσουν.

baca1

«κανένα παιδί δεν επιτρέπεται να ζει μέσα στον φόβο» είναι το σύνθημα τους και σε συνεντεύξεις του έχουν τονίσει πολλές φορές: «εάν κάποιο παιδάκι φοβάται τον πατέρα του γιατί το δέρνει ή το κακοποιεί, εάν φοβάται να κοιμηθεί στο κρεβάτι του, εάν φοβάται να ανέβει στο σχολικό, τότε να ξέρει πως εμείς θα είμαστε εκεί δίπλα του.»

Οι Bacas δρουν στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ περισσότερα από 500.000 μικρά παιδιά είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητέρες σιδερώνουν τα στήθη εφήβων κοριτσιών για να τα προστατεύσουν από τους βιασμούς VIDEO

Τι σημαίνει όταν μια γυναίκα διαθέτει μεγάλα οπίσθια;

Πειράματα σε ανθρώπους και ζώα, που σοκάρουν ΦΩΤΟ

Δείτε τι αφαίρεσαν οι γιατροί από το στομάχι μιας 5χρονης και θα σοκαριστείτε όπως και εκείνοι

Θα παρατούσατε το παιδί σας σε μια ερημιά; το εκπληκτικό βίντεο που ραγίζει καρδιές

Αυτό το μωράκι δεν το ήθελε πλέον η μητέρα του και το απέλασαν- δείτε το βλέμμα του