Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 20:22

Έπεσε το ρεύμα και έσβησαν τα φώτα μέσα σε χειρουργείο- πως αντέδρασαν οι γιατροί; VIDEO

kinito2

Το περιστατικό που θα δείτε και σε βίντεο συνέβη στο δημόσιο νοσοκομείο του Zhalal-Abad, στο Κιργιστάν. Η ομάδα του καρδιοχειρουργού Kaldarbek Abdramanov πραγματοποιούσε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στον ασθενή Tagir Karabayev.

Όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο που είχε εκπονηθεί. Στην κρισιμότερη φάση όμως και ενώ η καρδιά του ασθενούς ήταν έξω από το κορμί του, το σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου έπαθε βραχυκύκλωμα. Το χειρουργείο βυθίστηκε στο σκοτάδι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η γεννήτρια του νοσοκομείου που θα έπρεπε να πάρει μπροστά και να λειτουργήσει, είχε τεθεί εκτός… Η ζωή του Tagir κρεμόταν από μια κλωστή και από την ψυχραιμία των γιατρών.

Και ξαφνικά συνέβη το αναπόφευκτο. Οι χειρουργοί συνειδητοποίησαν ότι η καρδιά του 54χρονου ασθενούς σταμάτησε. Βυθισμένοι όλοι στο σκοτάδι άκουγαν μόνο τις αναπνοές τους. Είχαν παγώσει. Ο ασθενής πέθαινε. Τότε ο 45χρονος χειρουργός έκανε μια κίνηση που αποδείχτηκε καθοριστική. Έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο, άνοιξε τον φακό και προέτρεψε και την υπόλοιπη ομάδα του να κάνει το ίδιο.

kinito1

Σε ελάχιστο χρόνο το κορμί του ασθενούς φωτίστηκε από δέκα κινητά τηλέφωνα. Ο χειρουργός συνέχισε να κάνει τη δουλειά του, μέχρι που κατάφερε και επανέφερε την καρδιά του ασθενούς. Μετά από ώρα η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. «Δεν ξέρω εάν αυτό που κάναμε ήταν εγκληματικό ή πράξη ηρωισμού. Τουλάχιστον σώσαμε τον άνθρωπο» είπε μετά το τέλος της επέμβασης ο Abdamanov.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, δίχως νάρκωση- είχε τα μάτια ανοιχτά!!!

Δείτε το μωράκι που γεννήθηκε χωρίς μύτη- τι σκέφτηκαν οι γιατροί για να την αποκαταστήσουν; ΦΩΤΟ

Ποιοι είναι οι ήρωες με τα δερμάτινα που προστατεύουν κακοποιημένα παιδάκια;

Μητέρες σιδερώνουν τα στήθη εφήβων κοριτσιών για να τα προστατεύσουν από τους βιασμούς VIDEO

Δείτε τι αφαίρεσαν οι γιατροί από το στομάχι μιας 5χρονης και θα σοκαριστείτε όπως και εκείνοι