Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 7:18

Όσοι κορόιδευαν αυτό το αγόρι για τα μακριά του μαλλιά το μετάνιωσαν οικτρά

toufa4

Ο Κρίστιαν Μακφίλαμι, είναι 8 ετών. Είναι ένα πανέμορφο αγοράκι και στο σχολείο όλοι έχουν να πουν για την καλοσύνη του. Μην νομίσετε ότι ο Κρίστιαν είναι αυτό που λέμε «φύτουλας». Το αντίθετο, είναι πάντα πρώτος στο παιχνίδι και στην πλάκα, αλλά ποτέ δεν έχει πειράξει κανέναν. Μια μέρα συνέβη κάτι που συγκλόνισε τον ψυχικό του κόσμο.

Είδε μια διαφήμιση για το νοσοκομείο St Jude και τη δωρεά μυελού των οστών. Ένα νοσοκομείο που φιλοξενεί και περιθάλπει παιδάκια με καρκίνο. Πρώτη φορά άκουγε τη λέξη «καρκίνος» και πρώτη φορά είδε παιδιά στην ηλικία του δίχως μαλλιά. Ρώτησε τη μητέρα του με την αθωότητα της ηλικίας του, γιατί εκείνα τα παιδάκια δεν έχουν μαλλιά. Η απάντηση της, ότι τα χάνουν από τις χημειοθεραπείες τον ταρακούνησε. Αποφάσισε να δράσει, να δώσει λίγη χαρά. Αποφάσισε να μακρύνει τα μαλλάκια του και μετά να τα κουρέψει και να τα δώσει.

toufaarx

Έπειτα από 26 μήνες τα μαλλιά είχαν μακρύνει. Οι γονείς του όλο αυτό το διάστημα δεν τον ρώτησαν το παραμικρό. Η μητέρα ήξερε πως ο κρίστιαν είχε κάτι στο μυαλό του. Ήξερε επίσης ότι στο σχολείο κάποια παιδιά άρχισαν να τον κοροϊδεύουν, να τον φωνάζουν κοριτσάκι και να τον αποκαλούν «Κριστιάνα». Ο μικρούλης όμως τίποτε. Είχε βάλει σκοπό να δώσει λίγο χαρά σε όποιο παιδάκι από το νοσοκομείο το είχε ανάγκη. Τα μαλλάκια του είχαν φτάσει ήδη τα 30 εκατοστά.

toufa3

Ο Κρίστιαν κουρεύτηκε και πήγε με την μητέρα του στο νοσοκομείο. Σε σακουλάκια είχε τοποθετήσει τις πλούσιες τούφες του. Εκεί βρήκαν την υπεύθυνη Κ Βονγκ η οποία, υποδέχεται τούφες μαλλιών που στέλνουν άνθρωποι για τα παιδιά. «Έμεινα έκπληκτη» θα πει και θα συνεχίσει «μόνο μια στις 50 περιπτώσεις τα μαλλιά προέρχονται από άνδρες. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο από ένα παιδί της ηλικίας του».

toufa2

Την επόμενη μέρα που ο Κρίστιαν πήγε κουρεμένος στο σχολείο, οι μπούληδες συνέχισαν να τον κοροιδεύουν: «Αποφάσισες να κουρευτείς Κριστιάνα;» τον ρωτούσαν. Μια εβδομάδα μετά η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε όλα τα παιδιά στο προαύλιο. Ήθελε να τους διαβάσει μια επιστολή από την διοίκηση του νοσοκομείου St Jude προς το σχολείο τους. Καθώς διάβαζε δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. Ειδικά όταν έφτασε στην παράγραφο: «Και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον μαθητή σας Κρίστιαν Μακφίλαμι για την πράξη του να μακρύνει τα μαλλιά του και να τα δωρήσει σε παιδιά με καρκίνο. Πιστέψτε μας το χαμόγελο στα πρόσωπα τους ήταν για εμάς ένα δώρο ζωής…»

toufa1

Πολλά παιδιά δάκρυσαν στο προαύλιο. Άλλα άρχισαν να χειροκροτούν και να παίρνουν τον Κρίστιαν στην αγκαλιά τους. Κάποια έσκυψαν το κεφάλι και εξαφανίσθηκαν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι συμβαίνει όταν χτυπάμε το παιδί μας;

Και όμως οι μπούληδες έκαναν τη ζωή αυτού του κοριτσιού αβίωτη- τι συνέβη όμως μετά;

Ποιοι είναι οι ήρωες με τα δερμάτινα που προστατεύουν κακοποιημένα παιδάκια;

Έπεσε το ρεύμα και έσβησαν τα φώτα μέσα σε χειρουργείο- πως αντέδρασαν οι γιατροί; VIDEO