Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 23:28

Πόσα γραμμάρια ζυγίζει η ανθρώπινη ψυχή;

psixi4

Ο εκπληκτικός Μεξικάνος σκηνοθέτης, ο Alejandro Gonzalez Inarritu, είχε γυρίσει την βραβευμένη ταινία «21 γραμμάρια». Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη τα 21 γραμμάρια είναι το βάρος που χάνει το ανθρώπινο σώμα τη στιγμή που πεθαίνει, τη στιγμή που η ψυχή του φεύγει από το αυτό. Ουσιαστικά λοιπόν είναι το υποτιθέμενο βάρος που έχει η ψυχή και είναι ίδιο για όλες τις ψυχές, όλους τους ανθρώπους.

psixi1

Αυτά βέβαια έγιναν στην ταινία. Στην πραγματικότητα από παλιά οι γιατροί έχουν προσπαθήσει να εντοπίσουν εάν υπάρχει ψυχή και εάν υπάρχει πόσο αυτή ζυγίζει. Το 1907 μάλιστα ο δρ Duncan MacDougall, ένας γιατρός από τη Μασαχουσέτη, θέλησε εμπράκτως να αποδείξει όχι μόνο ότι υπάρχει ψυχή, αλλά ότι εκείνη έχει και μάζα. Πήρε λοιπόν μια ειδικά κατασκευασμένη για αυτό τον σκοπό ζυγαριά από τον οίκο Fairbanks και μέτρησε το βάρος από 5 ετοιμοθάνατους άνδρες και μια ετοιμοθάνατη γυναίκα στο νοσοκομείο της πόλης Dorchester.

psixi3

Με μαθηματικούς υπολογισμούς αφού έλαβε υπόψην τα υγρά του σώματος αλλά και τον αέρα μέσα στους πνεύμονες ο MacDougall, διαπίστωση ότι όσοι πέθαναν, έχαναν αρχικά ένα βάρος που ισοδυναμεί με το 3/4 της ουγγιάς. Η κάθε ουγγιά ισοδυναμεί με 28,35 γραμμάρια, και τα 3/4 αυτής ισούνται με 21,26 γραμμάρια. Ο MacDougall σε άρθρο του στους New York Times της εποχής είχε γράψει: «Αμέσως μετά τον θάνατο χάθηκαν, εξαφανίσθηκαν τα 3/4 μιας ουγγιάς από το σώμα των νεκρών.» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ)

PSIXI5

Μέχρι τον θάνατο του, ο δρ MacDougall, προσπαθούσε να αποδείξει την ύπαρξη της ψυχής, ενώ στόχος του ήταν να την φωτογραφίσει με ειδικές φωτογραφικές μηχανές της εποχής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όσοι κορόιδευαν αυτό το αγόρι για τα μακριά του μαλλιά το μετάνιωσαν οικτρά

Τι συμβαίνει όταν χτυπάμε το παιδί μας;

Και όμως οι μπούληδες έκαναν τη ζωή αυτού του κοριτσιού αβίωτη- τι συνέβη όμως μετά;

Ποιοι είναι οι ήρωες με τα δερμάτινα που προστατεύουν κακοποιημένα παιδάκια;

Έπεσε το ρεύμα και έσβησαν τα φώτα μέσα σε χειρουργείο- πως αντέδρασαν οι γιατροί; VIDEO