Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 10:24

Γνωρίστε τον άνθρωπο με τη μνήμη των 5 λεπτών

ο 17χρονος. την επόμενη ημέρα ένα φορτηγό έπεσε στο ποδήλατο του...

ο 17χρονος. την επόμενη ημέρα ένα φορτηγό έπεσε στο ποδήλατο του…

Όλα ξεκίνησαν πριν από 8 χρόνια. Ο 17χρονος τότε Chen Hongzhi, από την Ταιβάν, επέστρεφε με το ποδήλατο από το σχολείο στο σπίτι του στην περιοχή Hsinchu County. Ένα φορτηγό δεν σταμάτησε στο κόκκινο και έπεσε επάνω στο παιδί.

Ο Chen έμεινε στο νοσοκομείο σχεδόν έναν χρόνο. Τους πρώτους μήνες σχοινοβατούσε μεταξύ ζωής και θανάτου. Τελικά κατάφερε να νικήσει τον θάνατο και να ζήσει. Όχι όμως αλώβητος. Το τροχαίο πείραξε τον εγκέφαλο του και πιο συγκεκριμένα την περιοχή της μνήμης.

mnimoniko2

Ο Chen είναι καταδικασμένος για το υπόλοιπο της ζωής του να θυμάται μόνο, τι έχει κάνει, τι έχει ζήσει, τα τελευταία 5 λεπτά. Μετά ξεχνάει τα πάντα. Ακόμη και το ποιος είναι.

mnimoniko1

Οι γιατροί μιλούν για μια κατάσταση που δεν μπορεί να αναστραφεί και είναι πλέον ανίατη. Για όλη του τη ζωή θα ζει με μνήμη των 5 τελευταίων λεπτών. Η ζωή του αρχίζει κάθε 5 λεπτά από την αρχή. Κάθε ανάμνηση των 6 λεπτών διαγράφεται. Ο ίδιος έχει δημιουργήσει μια μορφή σημάτων που μόνο αυτός ξέρει και θυμάται, τα οποία καταγράφει σε ένα τετράδιο και τα οποία τα διαβάζει και του υπενθυμίζουν ποιος είναι, που μένει, ποιο είναι το τηλέφωνο του, τι δουλειά κάνει κτλ

mnimoniko5

Κάθε πρωί μάλιστα η μητέρα του του υπενθυμίζει ότι δεν είναι πλέον 17 χρονών έφηβος (η μνήμη του έχει σταματήσει στο τροχαίο), αλλά 25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως οι γιατροί αφαίρεσαν με… φύλλα βασιλικού, ένα σκουλήκι από το μάτι ενός 17χρονου

Πόσα γραμμάρια ζυγίζει η ανθρώπινη ψυχή;

Όσοι κορόιδευαν αυτό το αγόρι για τα μακριά του μαλλιά το μετάνιωσαν οικτρά

Τι συμβαίνει όταν χτυπάμε το παιδί μας;

Έπεσε το ρεύμα και έσβησαν τα φώτα μέσα σε χειρουργείο- πως αντέδρασαν οι γιατροί; VIDEO