Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 4:28

Περισσότερο σεξ κάνουν οι Ελληνες, το τελευταίο 4μηνο της διαπραγμάτευσης

sexgreeksΟσο βαθαίνει η κρίση, τόσο η ερωτική επιθυμία των Eλλήνων διεγείρεται; Κι όμως ναι. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσαν οι επιστήμονες του Ανδρολογικού Ινσιτούτου Αθηνών, ότι δηλαδή, οι κάτοικοι της χώρας μας κάνουν περισσότερο σεξ το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα το τελευταίο 4μηνο, όσο δηλαδή διαρκεί η διαπραγμάτευση της χώρας μας με τους ξένους!

Είναι το σέξ τελικά «αντίδοτο» στην οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα μας; Έως και 35% περισσότερο σεξ κάνει ο Έλληνας το τελευταίο τετράμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πριν από ένα χρόνο. Τo απροσδόκητo αυτό αποτέλεσμα ανέδειξε πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, η οποία συμπεραίνει ότι η σεξουαλική ζωή των κατοίκων της χώρας μας έχει απογειωθεί παρά (και λόγω) της οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας, ως τρόπος άμυνας και αντιμετώπισης συνθηκών που δε μπορεί ούτε να επηρεάσει, ούτε να ελέγξει.

Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΕΞ_ΔΙΑΓΡΑΜΜΑH έρευνα έγινε σε δείγμα 600 ανδρών, ηλικίας 25-64 ετών, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, αλλά και με στοιχεία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου. Οι άνδρες, ενώ θα περίμενε κάποιος ότι η οικονομική αβεβαιότητα θα είχε επηρεάσει αρνητικά την ερωτική τους διάθεση, κάτι το οποίο είχε επιβεβαιωθεί στο παρελθόν σε αντίστοιχες έρευνες, φαίνεται, σήμερα, ότι εστιάζουν ιδιαίτερα στο σεξ και ως πράξη και ως διάθεση.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι στους άνδρες ηλικίας 18 έως 34 ετών, δηλαδή, στους νέους άνδρες, που έχουν πληγεί περισσότερο από τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της κρίσης, οι σεξουαλικές επαφές το τελευταίο τετράμηνο έχουν αυξηθεί κατά 35%. Ακολουθούν, πολύ κοντά, οι άνδρες ηλικίας 35 έως 54 ετών, οι σεξουαλικές επαφές των οποίων έχουν αυξηθεί κατά 30%. Τέλος, στους άνδρες άνω των 54 ετών, οι σεξουαλικές επαφές είναι εξίσου αυξημένες, σε ποσοστό 27%.

sex1 - Αντίγραφο.jpg2Για τα απροσδόκητα αποτελέσματα υπάρχει ερμηνεία η οποία έχει και διπλή διάσταση. Η βιολογική διάσταση, σύμφωνα με την οποία, σε καταστάσεις έντονου στρες παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό ευφορικές ουσίες, ως αντίδοτο της κατάθλιψης, οι οποίες αυξάνουν και τη σεξουαλική επιθυμιά και τελικά δραστηριότητα.

Η κοινωνική διάσταση σύμφωνα με την οποία, ο άνθρωπος σε ακραίες κοινωνικές συνθήκες (πολέμους, φυσικές καταστροφές κλπ) και σε συνθήκες που οι κοινωνικοί θεσμοί αμφισβητούνται και χάνουν την αξιοπιστία τους (οικονομική αβεβαιότητα, κοινωνική αστάθεια κλπ) πετά τις κοινωνικές συμβάσεις και επιτρέπει να επικρατήσουν πιο άγρια ένστικτα, με τα οποία η φυσική καταγωγή τον εφοδιάζει, ανάμεσα στα οποία και το σεξουαλικό.

Ο Δρ. Κώστας Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, εξηγεί: «Η σεξουαλική μας φύση καταπιέζεται στον πολιτισμό και τις συμβάσεις του. Αντίθετα οι συνθήκες όπου ο πολιτισμός μοιάζει να είναι εχθρικός greeksex3για την επιβίωσή μας, μας αναγκάζουν να ξαναθυμηθούμε τα ανιδιοτελή και ισχυρά μας ένστικτα. Θέλω να ζήσω, άρα θέλω να κάνω έρωτα. Ο έρωτας είναι το μοναδικό αντίδοτο όταν όλα γύρω μοιάζουν μαύρα και απαισόδοξα. Ακόμα και για το θάνατο».

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, τα τελευταία 10 χρόνια πραγματοποιεί, Πανελλαδικές Ερευνες με προσωπικές συνεντεύξεις, καταγράφοντας τη σεξουαλική συμπεριφορά των κατοίκων της χώρας μας και πώς αυτή επηρεάζεται από πολιτικά, οικονομικά και άλλα σημαντικά θέματα της κοινωνίας. Θα ακολουθήσει μελέτη που θα εστιάζει και θα αναλύει τα ποιοτικά στοιχεία των ανωτέρω ποσοτικών αποτελεσμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με: Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών

Τηλ.: +30 210 6749349

Fax: +30 210 6756956

info@andrologia.gr

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Οι άνδρες με μεγάλο πέος πέφτουν πιο εύκολα θύματα απιστίας από τις συζύγους τους

10 τρόποι για να ξεπεράσεις τη ντροπή, όταν πλησιάζεις μία γυναίκα

Gadget δονητής – εμφύτευμα, ενεργοποιείται από το κινητό!

Η νέα σέξι εφαρμογή για smartphones της Durex, που «βάζει φωτιά» στο κρεβάτι σας!

Δείτε τις απίστευτες αντιδράσεις παιδιών, στη θέα γκέι ζευγαριών που παντρεύονται (ΒΙΝΤΕΟ)